łosoś z cebulą w piekarniku

Pieczony łosoś dla miłośników wyrafinowanej prostoty! Uwielbiam proste przepisy, okazuje się pyszny łosoś.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 16 g
tłuszcze 31 % 8 g
węglowodany 8 % 2 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.

obierz rybę, pokrój w steki. Połóż każdy kawałek na folii i posyp solą i przyprawami do smaku.
obierz cebulę z łuski, pokrój w kostkę, smaż na oleju roślinnym na złoty kolor. Połóż na naszej rybie. Koperek umyć i drobno posiekać, a także posypać cebulą.
zawiń każdy kawałek w folię i włóż do piekarnika w temperaturze 200 stopni. na 20 minut. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy