skład / składniki
metoda gotowania
1. Zając należy umyć i namoczyć w zimnej wodzie przez jeden dzień. Woda musi być okresowo zmieniana. Następnie posolić mięso około 1 łyżki. sól i dobrze wymieszaj. Obierz ziemniaki i pokrój każdą bulwę na 4 części. Obierz marchewki i pokrój w krążki o grubości 0,3-0,5 cm obierz cebulę i pokrój w pierścienie o grubości 0,3-0,5 cm zamiast dużej cebuli możesz spróbować kupić szalotki. Jest słodki i dobrze pasuje do takiego mięsa. Szalotki nie trzeba ciąć.
2. Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Włóż rękaw do pieczenia do wygodnego naczynia do piekarnika. Następnie ułóż warstwy zająca, na wierzchu-ziemniaki, cebulę i marchewkę. Wlej wodę do rękawa, zawiąż końce. Przebij rękaw kilka razy od góry, aby umożliwić ucieczkę pary.
3. Umieść zająca z ziemniakami w piekarniku przez 1,5-2 godziny. 20-30 minut przed gotowaniem otwórz rękaw lub włóż jego zawartość do formy i gotuj bez przykrycia, aby mięso i warzywa się zrumieniły.
podawaj z czerwonym winem i podziękowaniem dla myśliwego.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mięso zająca - 183 kcal/100g