kaczka w piwie w piekarniku

Zachwyć swoich bliskich delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem kaczki w piwie! Twoja uwaga jest bardzo prosta i jedna z najlepszych przepisów kulinarnych na gotowanie kaczki w piwie. Oczywiście zajmie to trochę czasu, ale będziesz zadowolony z wyniku. Po raz pierwszy spróbowaliśmy tego dania na wyjeździe. O piwie usłyszeli po zjedzeniu Dania.
AselekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 10 g
tłuszcze 65 % 24 g
węglowodany 8 % 3 g
271 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h
oczyść kaczkę, umyj, osusz i zetrzyj przyprawami od wewnątrz i na zewnątrz.
jabłka umyć, pokroić na kawałki lub kliny (Lubię zetrzeć na tarce do układania w kaczkę). I włóż część owoców & nbsp;do wnętrza kaczki.
weź kaczątko, połóż kolejną część jabłek na dnie, już pokrojonych w plasterki lub kostki. Połóż kaczkę na wierzchu. Wlać butelkę jasnego piwa, zamknąć pokrywkę i wstawić na godzinę do rozgrzanego piekarnika na 200 ° C. Po zdjęciu pokrywki i pieczeniu kaczki przez kolejne 30 minut.
zwróć uwagę, że jabłka w tym naczyniu, te ułożone na dnie kaczątka, nie służą do jedzenia, są dla smaku. Dlatego po ugotowaniu najlepiej je wyrzucić.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Kaczka II kategorii - 287   kcal/100g
  • Kaczka pieczona - 401   kcal/100g
  • Kaczka kategorii i - 405   kcal/100g
  • Piwo jasne - 50   kcal/100g
  • Piwo bezalkoholowe - 33   kcal/100g
  • Mocne piwo - 150   kcal/100g
  • Piwo ciemne - 74   kcal/100g
  • Piwo - 50   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g

Podobne przepisy