kaczka w piwie w piekarniku
skład / składniki
16
porcje:
metoda gotowania
oczyść kaczkę, umyj, osusz i zetrzyj przyprawami od wewnątrz i na zewnątrz.
jabłka umyć, pokroić na kawałki lub kliny (Lubię zetrzeć na tarce do układania w kaczkę). I włóż część owoców & nbsp;do wnętrza kaczki.
weź kaczątko, połóż kolejną część jabłek na dnie, już pokrojonych w plasterki lub kostki. Połóż kaczkę na wierzchu. Wlać butelkę jasnego piwa, zamknąć pokrywkę i wstawić na godzinę do rozgrzanego piekarnika na 200 ° C. Po zdjęciu pokrywki i pieczeniu kaczki przez kolejne 30 minut.
zwróć uwagę, że jabłka w tym naczyniu, te ułożone na dnie kaczątka, nie służą do jedzenia, są dla smaku. Dlatego po ugotowaniu najlepiej je wyrzucić.
jabłka umyć, pokroić na kawałki lub kliny (Lubię zetrzeć na tarce do układania w kaczkę). I włóż część owoców & nbsp;do wnętrza kaczki.
weź kaczątko, połóż kolejną część jabłek na dnie, już pokrojonych w plasterki lub kostki. Połóż kaczkę na wierzchu. Wlać butelkę jasnego piwa, zamknąć pokrywkę i wstawić na godzinę do rozgrzanego piekarnika na 200 ° C. Po zdjęciu pokrywki i pieczeniu kaczki przez kolejne 30 minut.
zwróć uwagę, że jabłka w tym naczyniu, te ułożone na dnie kaczątka, nie służą do jedzenia, są dla smaku. Dlatego po ugotowaniu najlepiej je wyrzucić.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Kaczka II kategorii - 287 kcal/100g
- Kaczka pieczona - 401 kcal/100g
- Kaczka kategorii i - 405 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g