paszteciki z wątróbki w piekarniku z drożdżowego ciasta francuskiego

bardzo proste, bardzo łatwe, bardzo smaczne, dla całej rodziny! Ciasta z wątróbką są dobre, ponieważ można je przygotować z dowolnym ciastem: przaśnym, drożdżowym, francuskim, gotowym lub domowym. A ich nadzienie jest zdrowe, odpowiednie do jedzenia dla niemowląt, dobrze nasycone, idealne na przekąski!
UnicornSteakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 13 g
tłuszcze 34 % 14 g
węglowodany 34 % 14 g
228 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić paszteciki z wątróbką w piekarniku? Przygotuj produkty według listy. Jeśli to konieczne, wcześniej rozmrozić wierzch na dolnej półce lodówki. Umyj wątrobę drobiową i usuń skrzepy krwi, jasne wici-przewody żółciowe i pęcherzyki żółciowe, jeśli takie istnieją.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozmrożone serca z kurczaka umyj. Wymagają również wcześniejszego przygotowania. Zwykle odcinam nadmiar tłuszczu z zewnątrz i usuwam duże tętnice. Następnie przecinam serca na pół i usuwam skrzepy krwi w środku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś wątróbkę drobiową do rondla z zimną wodą. Podczas gotowania łyżką cedzakową usuń piankę utworzoną na powierzchni. Wątroba bardzo szybko się gotuje. Po ugotowaniu będzie gotowy w ciągu 10-15 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść serca z kurczaka w czystym garnku z zimną wodą. Po ugotowaniu będą również gotowe w ciągu 15-20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Cebulę obrać, umyć, osuszyć, pokroić i usmażyć na patelni na oleju słonecznikowym na złoty kolor.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Podczas smażenia cebuli jest czas na przygotowanie mięsa mielonego. Przełóż serca kurczaka i wątrobę przez maszynę do mięsa. W tym celu możesz użyć blendera.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj smażoną cebulę do miski z mielonym mięsem. Oddziel białko jaja od żółtka. Przykryj żółtko i odstaw na chwilę na bok. I dodaj surowe białko do mięsa mielonego. Sól do smaku. Dokładnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe francuskie ciasto drożdżowe rozwałkuj cienko. Za pomocą noża pokrój go na kwadraty o boku 5 centymetrów. Na środku umieść nadzienie z Livera. Rozłożyłem łyżeczkę ze zjeżdżalnią.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ściśnij krawędzie pasztecików trójkątem. I lekko dociśnij zębami widelca, aby szew lepiej się skleił i wyglądał ładnie. Dodaj pół łyżeczki przegotowanej wody do wcześniej odłożonego żółtka i mieszaj, aż będzie gładkie. Więc żółtko będzie wygodniejsze w użyciu do smarowania.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Za pomocą pędzla do gotowania posmaruj placki mieszanką jajeczną. I posyp paszteciki sezamem. Piecz paszteciki w piekarniku rozgrzanym do około 200 stopni przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż ciasto się ugotuje i paszteciki się zrumienią. Skoncentruj się na funkcjach swojego piekarniki.

paszteciki są chrupiące i bardzo smaczne. Smak smażonej cebuli podkreśla słodko-słone nadzienie wątrobowe.
zamiast kurczaka można użyć podrobów wołowych lub wieprzowych.
smacznego!

aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Serce z kurczaka - 159   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe Francuskie - 362   kcal/100g

Podobne przepisy