skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić paszteciki z wątróbką w piekarniku? Przygotuj produkty według listy. Jeśli to konieczne, wcześniej rozmrozić wierzch na dolnej półce lodówki. Umyj wątrobę drobiową i usuń skrzepy krwi, jasne wici-przewody żółciowe i pęcherzyki żółciowe, jeśli takie istnieją.
Krok 2:
Rozmrożone serca z kurczaka umyj. Wymagają również wcześniejszego przygotowania. Zwykle odcinam nadmiar tłuszczu z zewnątrz i usuwam duże tętnice. Następnie przecinam serca na pół i usuwam skrzepy krwi w środku.
Krok 3:
Przenieś wątróbkę drobiową do rondla z zimną wodą. Podczas gotowania łyżką cedzakową usuń piankę utworzoną na powierzchni. Wątroba bardzo szybko się gotuje. Po ugotowaniu będzie gotowy w ciągu 10-15 minut.
Krok 4:
Umieść serca z kurczaka w czystym garnku z zimną wodą. Po ugotowaniu będą również gotowe w ciągu 15-20 minut.
Krok 5:
Cebulę obrać, umyć, osuszyć, pokroić i usmażyć na patelni na oleju słonecznikowym na złoty kolor.
Krok 6:
Podczas smażenia cebuli jest czas na przygotowanie mięsa mielonego. Przełóż serca kurczaka i wątrobę przez maszynę do mięsa. W tym celu możesz użyć blendera.
Krok 7:
Dodaj smażoną cebulę do miski z mielonym mięsem. Oddziel białko jaja od żółtka. Przykryj żółtko i odstaw na chwilę na bok. I dodaj surowe białko do mięsa mielonego. Sól do smaku. Dokładnie wymieszaj.
Krok 8:
Gotowe francuskie ciasto drożdżowe rozwałkuj cienko. Za pomocą noża pokrój go na kwadraty o boku 5 centymetrów. Na środku umieść nadzienie z Livera. Rozłożyłem łyżeczkę ze zjeżdżalnią.
Krok 9:
Ściśnij krawędzie pasztecików trójkątem. I lekko dociśnij zębami widelca, aby szew lepiej się skleił i wyglądał ładnie. Dodaj pół łyżeczki przegotowanej wody do wcześniej odłożonego żółtka i mieszaj, aż będzie gładkie. Więc żółtko będzie wygodniejsze w użyciu do smarowania.
Krok 10:
Za pomocą pędzla do gotowania posmaruj placki mieszanką jajeczną. I posyp paszteciki sezamem. Piecz paszteciki w piekarniku rozgrzanym do około 200 stopni przez 15 do 20 minut lub do momentu, aż ciasto się ugotuje i paszteciki się zrumienią. Skoncentruj się na funkcjach swojego piekarniki.
paszteciki są chrupiące i bardzo smaczne. Smak smażonej cebuli podkreśla słodko-słone nadzienie wątrobowe.
zamiast kurczaka można użyć podrobów wołowych lub wieprzowych.
smacznego!
aby zapobiec podrażnieniu błony śluzowej oka podczas krojenia cebuli, opłucz cebulę i nóż zimną wodą. Deska do krojenia nie wchłonie nieprzyjemnego zapachu cebuli, jeśli zetrzesz ją kawałkiem cytryny przed cięciem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe Francuskie - 362 kcal/100g