skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pierś z kurczaka z orzechami włoskimi, potrzebujesz: piersi z kurczaka, orzechów włoskich, sera, soli, śmietany, pietruszki, ziół prowansalskich.
Krok 2:
Umyj pierś z kurczaka, osusz, zdejmij skórę. Ostrożnie Wytnij kość, aby utworzyć 2 duże filety.
Krok 3:
Pokrój każdy filet w poprzek, nie przecinając go do końca ,aby uzyskać" kieszenie & quot;. Zetrzyj ze wszystkich stron solą i ziołami prowansalskimi.
Krok 4:
Orzechy włoskie sufit.
Krok 5:
Zmiel ser na drobnej tarce.
Krok 6:
Umyj pietruszkę, osusz, drobno posiekaj.
Krok 7:
Połącz orzechy włoskie, ser, zioła i śmietanę.
Krok 8:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 9:
Otrzymaną mieszanką orzechów wypełnij" kieszenie & quot;.
Krok 10:
"kieszenie & quot; Zamknij. Na wierzch każdego fileta równomiernie nałóż resztę mieszanki orzechów.
Krok 11:
Ułóż nadziewane piersi na warstwie folii.
Krok 12:
Przykryj drugą warstwą na wierzchu. Krawędzie folii dobrze owinąć, aby zapewnić pełną szczelność i zapobiec wyciekaniu soków podczas pieczenia. Włóż pierś do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut.
Krok 13:
Następnie wyjmij pierś, ostrożnie rozłóż folię i włóż do piekarnika na kolejne 10 minut, aby wierzch lekko się zrumienił.
Krok 14:
Pokrój gotową pierś z kurczaka na porcje. Podawaj na gorąco z dowolnym dodatkiem. Smacznego!
aby nadać potrawie pikantność, możesz dodać do mieszanki orzechów obrany i przepuszczony przez prasę czosnek. W tym samym celu kolendra dobrze nadaje się jako zieleń. Z zieleni można również użyć kopru.
pierś w folii jest pieczona we własnym soku. Ta metoda pieczenia pozwala zachować maksimum składników odżywczych w produkcie, a także uzyskać mięso z kurczaka bogate w niezrównany orzechowy smak i aromat.
białe mięso z kurczaka ma pewną suchość, więc prawie zawsze zaleca się dodanie oleju roślinnego, aby go zmiękczyć. Ale w tym przypadku nie jest to wymagane, ponieważ orzech zawiera znaczną ilość masła orzechowego.
gotowałem pierś na zwykły obiad. Wszystkim bardzo się podobało. Pierś okazała się naprawdę miękka i delikatna. To bez najmniejszej kropli przesady. Gotowałem filet z kurczaka na różne sposoby, ale tylko ten przepis okazał się delikatny do tego stopnia.
kto szanuje orzechowy smak, z pewnością doceni to danie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g