skład / składniki
metoda gotowania
filet z kurczaka jest wyjątkowo bezpretensjonalnym mięsem do przygotowania. Filet z kurczaka należy dokładnie umyć w zimnej wodzie przed gotowaniem.
filet z kurczaka jest rekordzistą pod względem zawartości łatwo przyswajalnego białka zwierzęcego, niezbędnego nie tylko mięśniom, ale całemu ciału do budowy komórek. Produkt zawiera witaminy z grupy B, zwłaszcza dużo B2, a także żelazo, które utrzymuje wysoki poziom hemoglobiny we krwi. W porównaniu na przykład z udkami z kurczaka, filet z kurczaka ma czterokrotnie mniej tłuszczu, więc produkt doskonale nadaje się do diety i posiłków na czczo. Sam wolę kupować i gotować filety.
Oto kilka powodów, aby włączyć filet z kurczaka do swojego menu.
strawne lepiej niż inne rodzaje mięsa
najcięższe dania są uznawane za mięso, ponieważ są trawione dłużej niż pozostałe (3-4 godziny). Jednocześnie życie bez białka zwierzęcego jest bardzo skomplikowane i jest to bardzo przydatny produkt. Aby zabić dwa ptaki jednym kamieniem, wybierz filet z kurczaka: otrzymasz wszystkie potrzebne substancje i nie obciążasz żołądka. Tylko owoce morza są łatwiejsze do strawienia.
zawiera kompleks substancji mineralnych
żelazo, potas, fosfor, fluor, sód, siarka, chlor i wapń. Jak ci się podoba taki zestaw? Ponadto mięso z kurczaka zawiera pełny kompleks witamin B i niezbędnych aminokwasów. Ta kompozycja zapewnia szybki metabolizm.
oszczędza tkankę mięśniową
jaki jest problem ekstremalnych (i nie tak) Diet? Zmniejszenie masy mięśniowej. Oznacza to, że wyczerpana jest nie tylko tkanka tłuszczowa, ale także mięśniowa. Po prostu rozkłada się bez wymaganej ilości substancji, ale nie dzieje się tak przy wystarczającej ilości białka w diecie. A w piersi z kurczaka jest jej mnóstwo!
zaspokaja głód
ciało wie, jak zamienić wszystko w energię, a mięso jest jednym z najbardziej pożywnych pokarmów. Filet z kurczaka, mimo że szybko się wchłania, pozostawia uczucie sytości na długi czas
filety z kurczaka są idealne do marynowania, więc nie zaniedbuj marynat – pomagają uczynić mięso z kurczaka bardziej miękkim, delikatnym i aromatycznym.
marynata:
filet z kurczaka (1 szt.) tryb na małe kawałki, drobno posiekaj czosnek do smaku, dodaj 2-3 łyżki. l kwaśna śmietana, przyprawy i sól do smaku, a także dodałem 1 łyżkę.l sos sojowy. Pozostaw do marynowania na około 1 godzinę
gotowanie:
nasmaruj naczynie do pieczenia olejem (użyłem słonecznika) rozłóż filet z kurczaka, pomidory na wierzchu (miałem jeden duży, pokrój go, jak chcesz. Posyp serem na wierzchu(przetarłem go na grubej tarce, ale jest to możliwe na małej).
piekarnik rozgrzać do 180 stopni, piec 30-40 min.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" o zawartości tłuszczu 45% - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g