wiśnia we własnym soku w piekarniku

najłatwiejszy i najszybszy przepis na konserwację wiśni! W mroźne zimowe dni chcę rozpieszczać swoją rodzinę czymś pysznym. Często pytają mnie o ciasta, a potem przydaje się mój wspaniały przedmiot. Niesamowity smak wiśni wypełnia cały dom i wszyscy nie mogą się doczekać wypieku wiśni we własnym soku!
WenusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 3 % 2 g
tłuszcze 1 % 1 g
węglowodany 96 % 73 g
159 kcal
IG: 62 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

bierzemy dobrze umyte wiśnie, sortujemy je, usuwamy gałązki i suche jagody. Usuń kości za pomocą szpilki lub specjalnego urządzenia.Sterylizujemy słoiki na parze lub w piekarniku, najwygodniej jest to zrobić w kuchence mikrofalowej. Kładziemy jagody bez pestek w słoikach, wsypujemy cukier i wysyłamy do ciepłego piekarnika, gdy jagody dają sok-dodajemy ogień do 100 stopni i sterylizujemy przez 30 minut. Obracamy gorące słoiki i wysyłamy ciepłe miejsce, aż ostygnie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wiśnia kwaśna - 52   kcal/100g
  • Wiśnia słodka - 64   kcal/100g
  • Wiśnia suszona - 292   kcal/100g
  • Wiśnia konserwowa - 61   kcal/100g

Podobne przepisy