ciasteczka z solanką w piekarniku
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
tylko kilka prostych kroków i pyszne ciasteczka na stole:
- wlej solankę do miski i wlej cukier;
- wlej olej roślinny, wymieszaj;
- wsyp proszek do pieczenia, część mąki, wymieszaj i dodaj resztę mąki, wyrabiając ciasto;
- ciasto powinno być elastyczne, nie przyklejać się do rąk, rozwałkować na równą warstwę (grubość 0,5 cm);
- zanurz foremki w mące i pokrój ciasteczka;
- wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i przełóż na nią ciasteczka;
- piecz ciasteczka przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
teraz pozostaje czekać, aż ciasteczka ostygną,a następnie podawaj.
bardzo smaczne ze szklanką mleka!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g