udka z kurczaka nadziewane serem w piekarniku

uda okazują się nierealistycznie smaczne! Spróbuj koniecznie! . Uda nadziewane serem są bardzo miękkie i delikatne, o kremowym smaku czosnku, z apetyczną skórką.
LucyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 62 % 21 g
tłuszcze 38 % 13 g
węglowodany 0 % 0 g
202 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Udka dobrze umyć, osuszyć, posypać solą, mieszanką papryki i przyprawami.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce. Drobno posiekaj czosnek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Delikatnie odciągnij skórę i użyj ostrego noża, aby wyciąć szczeliny w mięsie, gdzie się pojawi, wokół kości. Staraj się, aby szczeliny nie były przelotowe. Nacięcia w udkach nadziewać startym serem, dobrze wciskając go do środka wraz z posiekanym czosnkiem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Trochę posolić mięso i posypać pozostałym serem na wierzchu. Delikatnie pociągnij skórę. Posmaruj nogi kwaśną śmietaną lub majonezem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Umieścić w naczyniu do pieczenia pokrytym pergaminem i lekko nasmarowanym olejem roślinnym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piecz pyszne i apetyczne udka nadziewane serem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut, aż będą piękne złote Skórki. Podawaj na ciepło z warzywami i ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester o zawartości tłuszczu 50 % - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 185   kcal/100g

Podobne przepisy