skład / składniki
metoda gotowania
1. Mięso myjemy, kroimy na kawałki.
2. Obieramy rybę z kości i skóry, oddzielamy filety, kroimy na kawałki.
3. Obierz cebulę, pokrój losowo na kilka części.
4. Wieprzowina, ryby i cebula są mielone za pomocą maszynki do mięsa (możesz również użyć blendera).
5. Gotuj ziemniaki w mundurze, obierz, pokrój w drobną kostkę, włóż do mielonego mięsa rybnego.
6. Czosnek przepuszczamy przez prasę, dodajemy razem z pieprzem i solą do mięsa mielonego, mieszamy.
7. Ciasto dzielimy na kilka części (w zależności od wielkości ciasta), zwijamy w Podłużny prostokąt, rozprowadzamy nadzienie i zamykamy ciasto, po prostu ściskając krawędzie.
8. Posmaruj powstałe ciasta ubitym jajkiem, przenieś je na blachę wyłożoną pergaminem i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Kiedy kulebyak się zarumieni, możesz go zdobyć.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Sandacz gotowany - 97 kcal/100g
- Sandacz - 89 kcal/100g
- Sandacz świeży - 84 kcal/100g
- Sandacz nadziewany - 144 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g