Kulebiaka w piekarniku

pyszne wypieki inspirowane kuchnią rosyjską! Spróbuj upiec kulebyaka-podłużne ciasto z dużą ilością nadzienia, spodoba się wszystkim krewnym, gwarantuję! Takie wypieki uwielbiają zarówno dorośli, jak i dzieci, są dobre zarówno na śniadanie na filiżankę herbaty, jak i na obiad z porcją sałatki ze świeżych warzyw.
lika7Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 41 % 13 g
tłuszcze 19 % 6 g
węglowodany 41 % 13 g
184 kcal
IG: 14 / 86 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Mięso myjemy, kroimy na kawałki.

2. Obieramy rybę z kości i skóry, oddzielamy filety, kroimy na kawałki.

3. Obierz cebulę, pokrój losowo na kilka części.

4. Wieprzowina, ryby i cebula są mielone za pomocą maszynki do mięsa (możesz również użyć blendera).

5. Gotuj ziemniaki w mundurze, obierz, pokrój w drobną kostkę, włóż do mielonego mięsa rybnego.

6. Czosnek przepuszczamy przez prasę, dodajemy razem z pieprzem i solą do mięsa mielonego, mieszamy.

7. Ciasto dzielimy na kilka części (w zależności od wielkości ciasta), zwijamy w Podłużny prostokąt, rozprowadzamy nadzienie i zamykamy ciasto, po prostu ściskając krawędzie.

8. Posmaruj powstałe ciasta ubitym jajkiem, przenieś je na blachę wyłożoną pergaminem i upiecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni. Kiedy kulebyak się zarumieni, możesz go zdobyć.

Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Sandacz gotowany - 97   kcal/100g
  • Sandacz - 89   kcal/100g
  • Sandacz świeży - 84   kcal/100g
  • Sandacz nadziewany - 144   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy