skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić domową kiełbasę z serem? Przygotuj jedzenie. Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Wytnij pergamin do pieczenia, trzymaj pod ręką folię spożywczą i sznurek do wiązania kiełbasy. Ser będzie działał jako twardy lub półstały. Najważniejsze jest to, że jest wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych. Śmietana nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, weź skrobię ziemniaczaną. Jeśli masz kukurydzę, zwiększ jej ilość 2 razy.
Krok 2:
Odetnij mały kawałek fileta z kurczaka i odłóż na bok. Pokrój pozostałe mięso na dowolne kawałki.
Krok 3:
Przełóż kawałki kurczaka przez maszynę do mięsa 3-4 razy. Zamiast maszynki do mięsa możesz użyć blendera. Potrzebujemy delikatnego mięsa mielonego o możliwie najmniejszej strukturze.
Krok 4:
Weź jajka, pamiętaj, aby dobrze je umyć detergentem. Oddziel żółtka od białek, włóż żółtka do lodówki, aby zrobić z nich coś innego. Potrzebujemy tylko białek.
Krok 5:
Do mięsa mielonego dodaj białka, śmietanę, skrobię, sól, pieprz do smaku i dowolne suche przyprawy do wyboru.
Krok 6:
Wszystko dobrze wymieszaj. Tutaj mamy taką masę.
Krok 7:
Odłożony wcześniej kawałek fileta z kurczaka pokrój na małe kawałki. Dodaj je do mięsa mielonego.
Krok 8:
Pokrój ser w drobną kostkę. Posiekaj obrany czosnek, drobno posiekaj lub przepuść przez prasę.
Krok 9:
Dodaj ser i czosnek do mielonego mięsa i dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Połóż pergamin na powierzchni roboczej, najlepiej w kilku warstwach. Połóż mielonego kurczaka na pergaminie.
Krok 11:
Mocno zwiń pergamin w batonik. Mocno zawiąż krawędzie sznurkiem lub sznurkiem.
Krok 12:
Zapakuj przyszłą kiełbasę w folię spożywczą w kilku warstwach. Potrzebujemy, aby woda nie dostała się do środka podczas gotowania.
Krok 13:
Owiń mocno Bochenek mięsa sznurami. Nadaj uzwojeniu wygląd prawdziwej kiełbasy))
Krok 14:
Zagotuj wodę w garnku. Jego wymiary powinny być takie, aby kiełbasa łatwo mieściła się w środku. Zanurz Bochenek w wodzie i gotuj przez pół godziny na małym ogniu na małym ogniu.
Krok 15:
Po 30 minutach wyjmij kiełbasę, ostudź, a następnie włóż do lodówki na sześć godzin. Po tym czasie uwolnij kiełbasę z folii, sznurków i pergaminu.
Krok 16:
Pokrój domową kiełbasę na kawałki i podawaj.
Krok 17:
Smacznego!
śmietana do tego przepisu może mieć dowolną zawartość tłuszczu, ale pamiętaj, że im wyższy procent zawartości tłuszczu w produktach, których używasz, tym wyższa będzie zawartość kalorii w naczyniu.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kurczaka można zastąpić indykiem lub dowolnym innym rodzajem mięsa. Pamiętaj jednak, że w tym przypadku czas gotowania i zawartość kalorii w naczyniu ulegną zmianie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser"Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g