skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne składniki: umyj i osusz filet z kurczaka i zioła, wyjmij olej z wyprzedzeniem, aby stał się miękki, ugotuj jajko, ostudź i wyjmij żółtko. Posyp bułkę tartą na płaskim talerzu.
Krok 2:
Filet z kurczaka powinien stać się miękki i płaski, więc pokonamy go młotkiem lub wałkiem z kolcami.
Krok 3:
Sól i pieprz filet do smaku.
Krok 4:
Pokrój koperek. Żółtko, masło i koperek rozgnieć widelcem do jednorodnej masy.
Krok 5:
Z masy zwijamy podłużne & quot; kiełbaski" i kładziemy na środku fileta z kurczaka.
Krok 6:
Ciasno"zawijamy & quot; nadzienie w filet, łącząc krawędzie w zakładkę.
Krok 7:
Surowe jajko lekko ubij widelcem w głębokiej misce.
Krok 8:
Zanurz kotlet w misce i kilkakrotnie Odwróć, aby jajko równomiernie pokryło całą powierzchnię.
Krok 9:
Wrzuć kotlet do bułki tartej.
Krok 10:
Następnie musisz ponownie oszukać jajko, a następnie zwinąć w panierkę. Możesz powtórzyć trzeci raz, aż uzyskasz gęstą i równą panierkę.
Krok 11:
Podgrzej olej roślinny. Najwygodniej jest używać małego, ale głębokiego kotła do smażenia porcji, ale można go smażyć na głębokiej patelni. Zanurz kotlet we wrzącym oleju.
Krok 12:
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Najwygodniej będzie obracać szczypcami kulinarnymi - nie uszkodzą panierki.
Krok 13:
Przenieś kotlety na ręcznik papierowy i pozwól, aby nadmiar oleju spłynął. Następnie doprowadzamy kotlety do gotowości w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 10 minut. Moja opinia: pyszne. Soczyście. Dawno temu robiłem kotlety na kursach w Kijowie, jakoś wydawało się to trudniejsze, ale teraz jest bardzo szybkie i proste.
Zwykle podaję je z zakupionym zielonym groszkiem w słoiku, który obficie polewam roztopionym masłem. Nie tylko pyszne, ale niezwykle smaczne i, jak się okazało, niezwykle proste. Kulinarny przepis na kotlety z kurczaka Darnitsky nauczyłem się na targach kulinarnych, gdzie kucharze z różnych miast i wsi pokazywali swoje talenty i przygotowywali swoje Dania koronne. Dla miłośników różnorodnego jedzenia takie wystawy są po prostu darem niebios, możesz nie tylko skosztować pyszności, ale także nauczyć się wielu nowych przepisów kulinarnych.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g