skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
I jeszcze
Krok 3:
Więc co ugotować takie ziemniaki, musisz je najpierw obrać. Następnie pokrój go na pół. Pokrój wzdłuż dłuższego boku ziemniaka. Następnie weź łyżeczkę i zrób z nią dziury w ziemniakach. Następnie będziesz musiał ułożyć w nich nadzienie z mięsa mielonego.
Krok 4:
Aby go ugotować, weź mięso, umyj je i przepuść przez maszynkę do mięsa. Sól i pieprz. Następnie wymieszaj śmietanę z drobno posiekanymi ziołami i czosnkiem. Możesz wziąć tylko koperek z zieleni, okazuje się również bardzo smaczny. Włóż śmietanę do mięsa mielonego i dokładnie wymieszaj.
Krok 5:
Posyp każdego ziemniaka suchymi przyprawami. Następnie napełnij mięso mielone. Umieść ziemniaki na blasze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na pół godziny. Temperatura pieczenia powinna wynosić 200 stopni.
Krok 6:
Gotowe. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal / 100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal / 100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g