skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić szybkie i proste ucho z puszki saury? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Do przygotowania zupy rybnej użyjemy saury w puszkach. Wystarczy jeden słoik. Obierz ziemniaki z wyprzedzeniem i spłucz pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń.
Krok 2:
Wlej wodę do rondla, podpal i zagotuj. Obrane ziemniaki pokroić na małe kawałki i zanurzyć w garnku z wrzącą wodą.
Krok 3:
Obierz i opłucz cebulę i marchewkę. Pokrój trochę cebulę i zanurz ją w garnku do ziemniaków. Gotuj przez 15 minut. Następnie zanurz posiekaną marchewkę w rondlu. Można go pokroić w plasterki, kostki lub kostki. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 4:
W tym czasie umyj pomidora, pokrój na pół i zetrzyj, usuwając skórkę. Dodaj miąższ pomidora do rondla.
Krok 5:
Włóż Saurę do talerza i usuń pestki. Chociaż jeśli cię nie stresują, możesz zostawić z nimi rybę. Są dość miękkie. Włóż rybę do zupy. Do smaku dodaj trochę soli. Dodając sól, pamiętaj, że część soli jest już w puszkach.
Krok 6:
Dodaj liść laurowy do garnka i gotuj przez kolejne 5-10 minut. Ucho z puszki saury jest gotowe. Wlać do talerzy i podawać na gorąco. Smacznego!
ważne! niezależnie od tego, czy w przepisie jest podana ilość wody do zupy, czy nie, najlepiej jest skupić się na własnych preferencjach (gęsta lub cieńsza zupa, którą lubisz), a także na wielkości garnka i żywności zabranej do gotowania. Nie zapominaj, że autor ma własne zdanie na temat ilości mięsa, ziemniaków, zbóż i innych składników w zupie, które mogą nie pasować do Twojej. W praktyce oznacza to, że jeśli gotujesz po raz pierwszy, nie powinieneś gotować całego garnka na raz. Zrób zupę do degustacji-dla jednej lub dwóch osób. Aby to zrobić, zmniejsz ilość wszystkich składników zgodnie z przepisem do 1-2 porcji i weź ilość wody w ilości: od jednej szklanki na porcję-jeśli zupa jest bardzo gęsta, do 1,5-2 szklanek-jeśli jest bardziej płynna. Nie zapomnij wziąć pod uwagę, że część płynu zagotuje się podczas gotowania. Po skosztowaniu małej porcji zupy możesz dostosować zarówno ilość płynu, jak i proporcje składników do swoich upodobań. W przyszłości, podobnie jak większość doświadczonych gospodyń domowych, możesz wlać wodę do zupy i położyć składniki "na oku".
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sayra fresh - 182 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g