bułka pita z czerwoną rybą z serem

pyszna bułka pita z czerwoną rybą. Bułka pita z czerwoną rybą to wygrana-wygrana na wszystkie święta. Wszystko jest przygotowywane prosto i szybko, wygląda bogato i pięknie, a prawie każdy lubi smak.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 15 g
tłuszcze 33 % 18 g
węglowodany 39 % 21 g
247 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj określone produkty. Chleb pita lepiej jest wziąć zaufanego producenta z gęstymi arkuszami. Mam chleb pita w opakowaniu trzech arkuszy o łącznej wadze 300 gramów, biorę dwa arkusze. Czerwona ryba jest lekko solona, możesz wziąć dowolną, mam łososia. Ser topiony, po zastąpieniu innym miękkim serem smak będzie inny, podobnie jak danie. Świeże warzywa koperkowe do woli, bez użycia zieleni, wszystko będzie również bardzo smaczne.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pita wyjmij z opakowania i rozłóż dwa arkusze jeden na drugim. Jeśli chleb pita jest początkowo bardzo gęsty, może wystarczyć jeden liść. Ale jeśli arkusze chleba pita są cienkie, to aby nadzienie nie wyciekło, lepiej wziąć dwa arkusze. Obficie posmaruj chleb pita roztopionym serem na całym obszarze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij rybę z opakowania, Usuń małe kości pincetą. Ostrym nożem odetnij miąższ ryby ze skóry i pokrój na małe kawałki. rozłóż kawałki czerwonej ryby równomiernie w niewielkiej odległości od siebie na chlebie pita.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Opłucz świeże koperek, osusz i drobno posiekaj. Posyp równomiernie posiekane warzywa na rybę. Zrobię dwa rodzaje-z koperkiem i bez, więc posypuję zielenie tylko połową chleba pita z rybą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ostrożnie, zginając krawędź, zwiń cały chleb pita z nadzieniem w ciasną rolkę. Zawiń rolkę w folię spożywczą i włóż do lodówki na godzinę, jeśli jest mało czasu, możesz włożyć ją do zamrażarki na 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po schłodzeniu bułki wyjmij z lodówki i pokrój ostrym nożem na porcje o grubości 1,5-2 centymetrów. Połóż bułkę z czerwoną rybą na pięknym naczyniu i możesz ją podać.

różne przekąski z gotowego chleba pita cieszą się dużą popularnością wśród gospodyń domowych. Używając tej cienkiej tortilli jako podstawy, możesz przygotować dużą liczbę przekąsek. Najczęściej na świątecznym stole są zimne przekąski w postaci bułek z wszelkiego rodzaju nadzieniami: czerwoną rybą, puszkami, jajkami, serem, świeżymi ziołami, warzywami itp. Ta opcja przypadła do gustu całej mojej rodzinie. Taka bułka okazuje się smaczna, soczysta, satysfakcjonująca. Czerwona ryba sprawia, że jest przydatny nie tylko dla dorosłych, ale także dla dzieci. Aby całkowicie uznać tę przekąskę za zdrową czerwoną rybę, możesz samodzielnie solić, topiony ser również przygotować w domu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy