skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić biszkopt w misce do ubijania, połącz jajka z cukrem. Ubij je w puszystą, przewiewną masę.
Krok 2:
Połącz masło i mleko osobno. Podpal i zagotuj. Poczekaj, aż masło się rozpuści.
Krok 3:
Na przemian mieszaj mąkę z sodą i mieszanką mleka do masy jajecznej. Zrób to trzepaczką, bardzo ostrożnie, aby masa pozostała bujna. Nie zapomnij przesiać mąki. To nasyci go tlenem, a gotowy biszkopt doda lekkości i lekkości.
Krok 4:
Gotowe ciasto wlać do naczynia do pieczenia (20-22 cm)i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-60 minut.
Krok 5:
Schłodzić gotowy biszkopt i pokroić na 4 ciasta o tej samej grubości.
Krok 6:
Aby zrobić krem do ciasta, ubij gęstą śmietanę (o zawartości tłuszczu co najmniej 33%) z cukrem pudrem do puszystej śmietany. Śmietanę należy schłodzić do temperatury 2-4 stopni.
Krok 7:
Ciastka biszkoptowe nasączyć neutralnym syropem, posmarować każde ciasto konfiturą (ja użyłam konfitury malinowej) i ułożyć śmietaną i bitą śmietaną.
Krok 8:
Zbierz ciasto ze wszystkich ciast. Pozostaw w lodówce na kilka godzin, aby dobrze się namoczył i był soczysty. Następnie udekoruj ciasto świeżymi jagodami i owocami. Miłego picia herbaty!
konfitura na ciasto może być używana przez każdego. Możesz zastąpić go dżemem lub dżemem. Będzie również bardzo smaczne, jeśli dodasz do nadzienia świeże jagody lub owoce. Ciasto jest doskonale nasycone kremem maślanym i okazuje się bardzo delikatne i soczyste w smaku. Jagody lub owoce są idealne do dekoracji ciasta. Nadadzą lekkości i lekkości wyglądowi. W razie potrzeby do ciasta można dodać trochę kakao, ciasto Toga będzie miało smak czekolady. A biszkopt czekoladowy jest również bardzo smaczny z konfiturą i śmietaną z bitej śmietany.
Gotuj z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Konfitura - 295 kcal/100g