ciasto francuskie z serem

pyszne ciasto francuskie z przekąskami z serem. Szybkie, proste przepisy na pyszne pikantne ciasta są bardzo popularne. Ciasto francuskie z serem to tylko dar niebios dla gospodyń domowych-szybkie, proste, smaczne. Prosty i apetyczny przepis.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 11 g
tłuszcze 43 % 26 g
węglowodany 39 % 24 g
374 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak upiec ciasto francuskie z serem? Przygotuj wskazane składniki. Będziesz potrzebował gotowego ciasta francuskiego. Jeśli jest zamrożony, należy go najpierw rozmrozić (wyjąć z opakowania, a po kilku minutach oddzielić płytki od siebie i pozostawić na 1-1,5 godziny w temperaturze pokojowej). Używam ciasta bez drożdży, jeśli weźmiesz ciasto drożdżowe, czas gotowania wzrośnie. Włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel rozmrożone ciasto na dwie warstwy (początkowo mam je z dwóch kwadratów). Rozwałkuj jedną warstwę wałkiem do ciasta w różnych kierunkach. Jeśli chcesz, aby ciasto było bardziej bujne, nie rozwałkuj go mocno(lub po prostu rozciągnij rękami w różnych kierunkach). Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i połóż rozwałkowaną warstwę ciasta francuskiego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Tarty ser równomiernie ułożyć na pierwszym arkuszu ciasta, nie osiągając krawędzi 1,5-2 cm.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozwałkuj drugi arkusz ciasta lub rozciągnij rękami do tego samego rozmiaru co pierwszy. Przykryj drugim arkuszem nadziewanego ciasta, dociskając ciasto do siebie na całym obwodzie ciasta.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Lekko ubij jajko widelcem w osobnej misce. Posmaruj całe ciasto pędzlem do gotowania i posyp sezamem. Włóż ciasto serowe do nagrzanego piekarnika na 15 do 20 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, aby równomiernie rozprowadzić wilgoć. Gdy ciasto lekko ostygnie, pokrój je na porcje. To ciasto jest idealne na śniadanie lub herbatę!

całkowicie prosty przepis, z którym poradzi sobie najbardziej początkująca gospodyni domowa. Przygotowanie wszystkiego jest bardzo proste, ale w końcu okazuje się bardzo aromatyczne, pyszne ciasto z rozciągającym się stopionym serem w nadzieniu. Możesz także eksperymentować z takim ciastem-wybierz inny ser-miękki lub twardy; Dodaj do nadzienia inne harmonijne składniki-szynkę, kiełbasę, grzyby.

ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.

oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w ten katalog .

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal / 100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal / 100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal / 100g
  • Łuskane nasiona sezamu - 582   kcal/100g

Podobne przepisy