skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak upiec ciasto francuskie z serem? Przygotuj wskazane składniki. Będziesz potrzebował gotowego ciasta francuskiego. Jeśli jest zamrożony, należy go najpierw rozmrozić (wyjąć z opakowania, a po kilku minutach oddzielić płytki od siebie i pozostawić na 1-1,5 godziny w temperaturze pokojowej). Używam ciasta bez drożdży, jeśli weźmiesz ciasto drożdżowe, czas gotowania wzrośnie. Włącz rozgrzać piekarnik do 180 stopni.
Krok 2:
Podziel rozmrożone ciasto na dwie warstwy (początkowo mam je z dwóch kwadratów). Rozwałkuj jedną warstwę wałkiem do ciasta w różnych kierunkach. Jeśli chcesz, aby ciasto było bardziej bujne, nie rozwałkuj go mocno(lub po prostu rozciągnij rękami w różnych kierunkach). Przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia i połóż rozwałkowaną warstwę ciasta francuskiego.
Krok 3:
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce. Tarty ser równomiernie ułożyć na pierwszym arkuszu ciasta, nie osiągając krawędzi 1,5-2 cm.
Krok 4:
Rozwałkuj drugi arkusz ciasta lub rozciągnij rękami do tego samego rozmiaru co pierwszy. Przykryj drugim arkuszem nadziewanego ciasta, dociskając ciasto do siebie na całym obwodzie ciasta.
Krok 5:
Lekko ubij jajko widelcem w osobnej misce. Posmaruj całe ciasto pędzlem do gotowania i posyp sezamem. Włóż ciasto serowe do nagrzanego piekarnika na 15 do 20 minut.
Krok 6:
Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, aby równomiernie rozprowadzić wilgoć. Gdy ciasto lekko ostygnie, pokrój je na porcje. To ciasto jest idealne na śniadanie lub herbatę!
całkowicie prosty przepis, z którym poradzi sobie najbardziej początkująca gospodyni domowa. Przygotowanie wszystkiego jest bardzo proste, ale w końcu okazuje się bardzo aromatyczne, pyszne ciasto z rozciągającym się stopionym serem w nadzieniu. Możesz także eksperymentować z takim ciastem-wybierz inny ser-miękki lub twardy; Dodaj do nadzienia inne harmonijne składniki-szynkę, kiełbasę, grzyby.
ser do tego dania nadaje się każdy-twardy, półtwardy, miękki, jak mozzarella. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych i dobrze się topi.
oprócz tego, co kupiłeś, możesz użyć własnego ciasta. Przepis na domowe ciasto francuskie do tego wypieku możesz wybrać w ten katalog .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal / 100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal / 100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal / 100g
- Łuskane nasiona sezamu - 582 kcal/100g