skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić grzyby z twarogiem? Przygotuj do tego niezbędne składniki. Wybierz największe pieczarki, biorąc pod uwagę, że nieznacznie zmniejszą się podczas pieczenia w piekarniku. Jako zieleń możesz wziąć nie tylko koperek - można go zastąpić zieloną cebulą lub świeżą bazylią. Uwielbiam bazylię w każdej formie, więc w tym przepisie użyję jej w postaci suszonej. W razie potrzeby można go zastąpić innymi aromatycznymi ziołami według własnego gustu.
Krok 2:
Dobrze umyj pieczarki pod bieżącą wodą z zanieczyszczeń, usuwając z nich cząsteczki ziemi. Następnie wytrzyj grzyby ręcznikami papierowymi z nadmiaru wilgoci. Dla każdego pieczarki wyciąć rdzeń wraz z nogą. Nogi nam się nie przydadzą, więc można je wykorzystać do innego dania.
Krok 3:
Do nadzienia zetrzyj twarożek. Pozwól mu wcześniej ogrzać się w temperaturze pokojowej, aby był bardziej miękki. Drobno posiekaj koperek i przepuść kilka ząbków czosnku przez prasę. Dodaj koperek i czosnek do sera. Dodaj suszoną bazylię. Do smaku możesz trochę solić. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 4:
Wypełnij każdy grzyb powstałym nadzieniem serowym.
Krok 5:
Do pieczenia możesz wziąć dowolną żaroodporną formę. Ugotuję grzyby w metalowej formie. Lekko posmaruj dno i boki formy olejem roślinnym i włóż do niej wszystkie wypełnione grzyby. Umieść formę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 40 do 45 minut. Podczas pieczenia kieruj się piekarnikiem.
Krok 6:
Gotowe grzyby zmniejszą się. Z nich pojawi się sok i prawie cały czas wyparuje. Przenieś gotowe pieczarki na talerz, udekoruj według własnych upodobań i podawaj. Są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Smacznego!
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
kup świeże pieczarki średniej wielkości, śnieżnobiałe bez plam, uszkodzeń, zapachu zgnilizny. W dotyku nie powinny być śliskie. Dokładnie opłucz grzyby z ziemi pod strumieniem ciepłej lub zimnej wody. Wytnij zepsute miejsca, jeśli takie istnieją. Nie jest konieczne czyszczenie miniaturowych grzybów o wielkości do 2 cm, wystarczy je dobrze umyć. Większe pieczarki zaleca się czyścić z folii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g