galaretka z kapustą na majonezie
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki.
Krok 2:
Farsz. Posiekaj kapustę.
Krok 3:
Sól i lekko ugniataj rękami, aby dać sok.
Krok 4:
Ciasto. Połącz śmietanę z majonezem, mąką i jajkami.
Krok 5:
Mieszaj, aż będzie gładka.
Krok 6:
Dodaj proszek do pieczenia i sól. Jeszcze raz wymieszaj.
Krok 7:
Polej kapustę ciastem.
Krok 8:
Wymieszaj.
Krok 9:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, połóż kapustę. Piec w 180°C przez około 35 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g