Słodkie bezmięsne ciasto z dżemem bez jajek

pyszne podbije gości! Bardzo prosty i szybki przepis dla gospodyni! Zachwyć swoją rodzinę i dzieci, gotując słodkie, bezmięsne ciasto z dżemem.
MiladyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 14 % 9 g
węglowodany 77 % 50 g
308 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Skład nadzienia w przepisie może być dowolny. To powinien być dżem, ale nie ma znaczenia, który. Będzie na przykład jagodowy i owocowy, z jabłka lub gruszki. Ale ciasto dla każdej z opcji będzie takie samo.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc zaczynamy. Cukier, drożdże, mąka i sól, taki jest skład bazy ciasta. Mieszamy je ze sobą

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    I wlej szklankę podgrzanej wody. Zagniatamy ciasto, zamieniając bezkształtną masę w coś piękniejszego i przyjemniejszego dla oka. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia, przykrywając pojemnik gęstą szmatką.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Odmierz pół szklanki rafinowanego oleju słonecznikowego. Lekko podgrzej olej w odpowiedni sposób, aby stał się bardziej płynny. Wlej olej do miski, w której trzymamy wyrośnięte ciasto i ponownie ugniatamy masę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Po zakończeniu pracy trzymamy ciasto na półce w lodówce, dokładnie przez godzinę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zwracamy go na stół i zwijamy w płaską tortillę. Połóż przedmiot na blasze do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nakładamy dżem do smaku. Właściwie ostatnim przystankiem, który powinien zrobić chude ciasto z dżemem, jest piekarnik. Możesz wstępnie oddzielić mniej niż jedną trzecią masy ciasta i rozwałkować ją na osobne paski. Za pomocą tych pasków ułożymy powierzchnię ciasta, kładąc je poprzecznie na warstwie dżemu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pieczemy średnio pół godziny. Wiele zależy od rodzaju pieca. Chcesz to zrobić szybko? Następnie Ustaw na 180-190 stopni i monitoruj stan ciasta.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g

Podobne przepisy