skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Skład nadzienia w przepisie może być dowolny. To powinien być dżem, ale nie ma znaczenia, który. Będzie na przykład jagodowy i owocowy, z jabłka lub gruszki. Ale ciasto dla każdej z opcji będzie takie samo.
Krok 2:
Więc zaczynamy. Cukier, drożdże, mąka i sól, taki jest skład bazy ciasta. Mieszamy je ze sobą
Krok 3:
I wlej szklankę podgrzanej wody. Zagniatamy ciasto, zamieniając bezkształtną masę w coś piękniejszego i przyjemniejszego dla oka. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia, przykrywając pojemnik gęstą szmatką.
Krok 4:
Odmierz pół szklanki rafinowanego oleju słonecznikowego. Lekko podgrzej olej w odpowiedni sposób, aby stał się bardziej płynny. Wlej olej do miski, w której trzymamy wyrośnięte ciasto i ponownie ugniatamy masę.
Krok 5:
Po zakończeniu pracy trzymamy ciasto na półce w lodówce, dokładnie przez godzinę.
Krok 6:
Zwracamy go na stół i zwijamy w płaską tortillę. Połóż przedmiot na blasze do pieczenia.
Krok 7:
Nakładamy dżem do smaku. Właściwie ostatnim przystankiem, który powinien zrobić chude ciasto z dżemem, jest piekarnik. Możesz wstępnie oddzielić mniej niż jedną trzecią masy ciasta i rozwałkować ją na osobne paski. Za pomocą tych pasków ułożymy powierzchnię ciasta, kładąc je poprzecznie na warstwie dżemu.
Krok 8:
Pieczemy średnio pół godziny. Wiele zależy od rodzaju pieca. Chcesz to zrobić szybko? Następnie Ustaw na 180-190 stopni i monitoruj stan ciasta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Dżem dowolny - 271 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g