francuskie ciasteczka Macaron autorstwa Alaina Ducasse ' a

wspaniałe francuskie ciasto dla profesjonalnych gospodyń domowych! Przepis jest bardzo delikatny i delikatny, jak wszystko Francuskie. Przyznaję szczerze, okazało się, że idealny makaron (tutaj brzmi nosowy" N & quot;) nie mam od razu, chyba od trzeciego razu. Ale kiedy to się stało, cieszyłem się! Wskazówka: aby kręgi ciasta były takie same, wcześniej narysowałem je ołówkiem na papierze; -) Z Francji kilka lat temu przywiozłem nie tylko wrażenia, ale także miłość do francuskich ciast Les macarons. To wtedy jeszcze, gość W Lili u przyjaciół, sceptycznie podchodziłam do wieczoru w kawiarni przy & quot; makaronie & quot;. To wtedy, nie próbując ponad stu nadzień i wszelkiego rodzaju chrupiących wielokolorowych kształtów tych ciast, nie spieszyłem się, aby się nimi cieszyć. Ale teraz, we francuskiej piekarni na Starym Newskim lub w holu i-MAX, w maleńkim francuskim paticerry, jestem kompetentny, aby cieszyć się różnorodnością Les macarons. Istnieją domowe przepisy kulinarne, dzielą się nimi, zastanawiają się, podziwiają, interpretują na swój sposób, wymyślają nowe ciasta makaronowe! Oto jeden z nich: przepis na makaron czekoladowy autorstwa Alaina Ducasse ' a.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 6 g
tłuszcze 28 % 18 g
węglowodany 63 % 41 g
342 kcal
IG: 7 / 0 / 93

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    * orzechy wymieszać z proszkiem. 5 minut lekko podgrzej na małym ogniu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    • ubij białka, dodając granulowany cukier. Pozostaw mieszaninę na 2 minuty & quot; beza & quot;. Wymieszaj z orzechami i proszkiem. Dodaj barwnik. Mieszanina powinna świecić i nie być zbyt rzadka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    • napełnij masą torbę do gotowania i przez stożek o średnicy około 8 mm. Utwórz krążki o średnicy około 3 cm na protwinie pokrytej papierem do pieczenia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pozostaw na 30 minut lekko pokrytą skórką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    • piec 10 minut w temperaturze 150 stopni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotowanie nadzienia: * Wymieszaj wszystkie składniki nadzienia, z wyjątkiem czekolady, zagotuj w małym rondlu, wyjmij, a następnie dodaj czekoladę, wymieszaj i ponownie podpal. Gotuj przez minutę po ugotowaniu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połącz dwie upieczone skorupy ciasta kulką schłodzonego nadzienia. Ciasto macaroni jest gotowe! Bon Appetit !

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Niesamowicie pyszny makaron!!!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Pasta orzechowa - 587   kcal/100g

Podobne przepisy