żeberka wieprzowe w folii
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki. Żeberka opłukać, osuszyć, pokroić na średnie kawałki.
Krok 2:
Żeberka posolić, posypać chmiel-suneli. Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 3:
Czosnek obrać, pokroić w plasterki.
Krok 4:
Dodaj czosnek do żeber.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Spód i boki naczynia do pieczenia wyłożyć folią, pozostawiając długą zwisającą krawędź, aby przykryć żeberka. Ułóż żeberka w formie i przykryj folią.
Krok 7:
Piecz żeberka w piekarniku przez około 55 minut w 180°C.
Krok 8:
Następnie rozłóż folię i piecz przez około 20 minut w temperaturze 200°C.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g