ciasto Piłka nożna

Świetne ciasto dla każdego piłkarza! Możesz złożyć ciasto"piłka nożna & quot; z dowolnego biszkoptu i dowolnego kremu. Ale postaram się wyjaśnić, jak to się robi na zwykłym biszkopcie waniliowym i śmietanie. I już fantazjujesz z dodatkami według własnych upodobań.
Julia M.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 5 g
tłuszcze 35 % 19 g
węglowodany 56 % 31 g
319 kcal
IG: 6 / 0 / 94

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić biszkopt, rozbij wymaganą ilość jajek do miski miksera stojącego. Dodaj do nich cukier i ubijaj z maksymalną prędkością, aż uzyskasz puszystą masę jajeczną. Jajka powinny być bardzo dobrze ubite, więc ta Przepych będzie podstawą zwiewności ciasta.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podpal mleko z dodatkiem masła. Doprowadź wszystko do wrzenia, aby masło miało czas na stopienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przesiej mąkę, dodaj do niej sodę. na przemian wmieszaj mąkę i mleko do jajek. Wprowadź wszystko w kilku krokach. Delikatnie mieszaj trzepaczką ręcznie. Gotowe ciasto wlać do naczynia do pieczenia (20 cm) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Schłodzić gotowy biszkopt, odstawić na kilka godzin i pokroić na 5 ciast przed złożeniem ciasta. Gotowy biszkopt jest zwykle uzyskiwany z małym groszkiem. Nie potrzebujemy go do zwykłego ciasta. A dla piłki ta konkretna zjeżdżalnia będzie piątym ciastem o nieco mniejszej średnicy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    W przypadku kremu ubij śmietanę z cukrem pudrem na puszystą, stabilną śmietanę. Śmietankę najlepiej stosować o zawartości tłuszczu co najmniej 33%, w przeciwnym razie nie zostaną ubite.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Namoczyć wszystkie ciasta syropem cukrowym lub wodą. Posmaruj każde ciasto na przemian kremem i złóż ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby się zestalił.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zamrożone ciasto lekko przyciąć do średnicy u dolnej podstawy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Do dekoracji ubij śmietanę z cukrem pudrem. Lekko posmaruj przycięte krawędzie, aby biszkopt nie popsuł się. Na wierzchu kremu możesz zrobić mały slajd.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozpuść czekoladę ze śmietaną. Za pomocą strzykawki do ciasta Zaznacz wszystkie ciemne części piłki nożnej na torcie. Wstaw na 10 minut na zimno, aby czekolada zamarzła.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie pozostałą śmietaną napełnij worek do szprycowania małą dyszą & quot; gwiazdka & quot; i wypełnij wszystkie przestrzenie między czekoladą. Oto ciasto i gotowe. Jeśli jest jeszcze czas, możesz odstawić do lodówki, aby zestalić zdobioną warstwę. Miłego picia herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wanilia - 288   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Śmietanka 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy