skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić biszkopt, rozbij wymaganą ilość jajek do miski miksera stojącego. Dodaj do nich cukier i ubijaj z maksymalną prędkością, aż uzyskasz puszystą masę jajeczną. Jajka powinny być bardzo dobrze ubite, więc ta Przepych będzie podstawą zwiewności ciasta.
Krok 2:
Podpal mleko z dodatkiem masła. Doprowadź wszystko do wrzenia, aby masło miało czas na stopienie.
Krok 3:
Przesiej mąkę, dodaj do niej sodę. na przemian wmieszaj mąkę i mleko do jajek. Wprowadź wszystko w kilku krokach. Delikatnie mieszaj trzepaczką ręcznie. Gotowe ciasto wlać do naczynia do pieczenia (20 cm) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40-50 minut.
Krok 4:
Schłodzić gotowy biszkopt, odstawić na kilka godzin i pokroić na 5 ciast przed złożeniem ciasta. Gotowy biszkopt jest zwykle uzyskiwany z małym groszkiem. Nie potrzebujemy go do zwykłego ciasta. A dla piłki ta konkretna zjeżdżalnia będzie piątym ciastem o nieco mniejszej średnicy.
Krok 5:
W przypadku kremu ubij śmietanę z cukrem pudrem na puszystą, stabilną śmietanę. Śmietankę najlepiej stosować o zawartości tłuszczu co najmniej 33%, w przeciwnym razie nie zostaną ubite.
Krok 6:
Namoczyć wszystkie ciasta syropem cukrowym lub wodą. Posmaruj każde ciasto na przemian kremem i złóż ciasto. Wstaw do lodówki na kilka godzin, aby się zestalił.
Krok 7:
Zamrożone ciasto lekko przyciąć do średnicy u dolnej podstawy.
Krok 8:
Do dekoracji ubij śmietanę z cukrem pudrem. Lekko posmaruj przycięte krawędzie, aby biszkopt nie popsuł się. Na wierzchu kremu możesz zrobić mały slajd.
Krok 9:
Rozpuść czekoladę ze śmietaną. Za pomocą strzykawki do ciasta Zaznacz wszystkie ciemne części piłki nożnej na torcie. Wstaw na 10 minut na zimno, aby czekolada zamarzła.
Krok 10:
Następnie pozostałą śmietaną napełnij worek do szprycowania małą dyszą & quot; gwiazdka & quot; i wypełnij wszystkie przestrzenie między czekoladą. Oto ciasto i gotowe. Jeśli jest jeszcze czas, możesz odstawić do lodówki, aby zestalić zdobioną warstwę. Miłego picia herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilia - 288 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Śmietanka 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g