skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem.
Krok 2:
Najpierw umieść ciasto.W niewielkiej ilości mleka rozcieńczonego wodą rozpuść drożdże i trochę cukru. Dodając mąkę, doprowadzić masę do konsystencji śmietany. Umieść ciasto, aż całkowicie wyrośnie w ciepłym miejscu.
Krok 3:
Przełóż suszone morele dwa razy przez maszynę do mięsa. To będzie farsz.
Krok 4:
Z odrobiną cukru ubij jajka w pianę.
Krok 5:
Rozpuść dowolną margarynę spożywczą.
Krok 6:
Weź większy pojemnik, biorąc pod uwagę wzrost ciasta. Wlej wszystkie płynne składniki, dodaj sól, cukier, wanilinę i ciasto. Wszystko dobrze wymieszaj i wlewając mąkę, zagnieść ciasto. Ugniataj, aż ciasto zacznie pozostawać w tyle za rękami i bokami pojemnika. Umieść ciasto w ciepłym miejscu i pozwól mu kilka razy.
Krok 7:
Gdy ciasto będzie gotowe, zacznij robić paszteciki. Za pomocą szklanki możesz przykleić okrągłe bułeczki.
Krok 8:
Możesz przykleić ciasta w postaci małych rastegaichiki.
Krok 9:
Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i ułóż placki niezbyt ciasno do siebie, aby podczas podnoszenia placki się nie sklejały. Włóż arkusz do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz placki przez około 25-30 minut. do zrumienienia. Dobrze wyrośnięte ciasto bardzo szybko się piecze.
Krok 10:
Pieczenie okazało się chwałą! Ułóż gotowe placki na talerzu i podawaj z herbatą lub kawą.Świetna uczta dla rodziny i przyjaciół. Smacznego dla wszystkich!
bardzo smaczne maślane wypieki. Ciasto można wykorzystać do przygotowania pasztecików z dowolnym nadzieniem słodkim, jagodowym i owocowym oraz do bułek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Dżem morelowy - 249 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g