kwas chlebowy suchy

niezwykły kęs kwasu chlebowego, możesz zmienić skład. Suchy kwas chlebowy jest niezbędny jako napój latem, a także jako podstawa do przygotowania okroshki, botwinii. Suchy kwas chlebowy jest łatwy do zrobienia w domu, zwłaszcza jeśli masz chleb żytni z obiadu. Można go wykorzystać do przygotowania suchego kwasu chlebowego, który zawsze będzie poszukiwany, jeśli twoja rodzina lubi pić kwas chlebowy i gotować na jego podstawie pierwsze dania.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 6 g
tłuszcze 2 % 1 g
węglowodany 87 % 45 g
217 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

suchy kwas chlebowy najłatwiej kupić w sklepie. Jest jednak bardzo prosty w przygotowaniu w domu. Aby to zrobić, weź chleb żytni (ponieważ chleb Borodino ma słód, lepiej go wziąć).
1. Chleb drobno pokroić w kostkę i osuszyć w piekarniku. Uważaj, aby chleb się nie przypalił.
2. Pieczony chleb interpretować w dowolny sposób.
3. Teraz dodaj Słód żytni, mąkę żytnią, kalcynowany jęczmień.
to stanie się podstawą kwasu chlebowego. Można go urozmaicić według własnego gustu: dodać ryż, kaszę gryczaną, a także kalcynowane, przyprawy i zioła.
możesz z niego ugotować prawdziwy kwas chlebowy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g
  • Mąka żytnia - 305   kcal/100g
  • Słód - 361   kcal/100g
  • Jęczmień - 288   kcal/100g

Podobne przepisy