Pizza z kiełbasą grzybami i serem

Pyszna pizza z kiełbasą, grzybami i serem na stole. Taka pizza jest wykonana na bazie ciasta drożdżowego, które jest zwijane w cienkie ciasto. Okazuje się, że jest miękki i całkowicie nie suchy dzięki sosowi i pieczarkom. A roztopiony ser, który ciągnie się po ugryzieniu, po prostu dopełnia ten wspaniały obraz.
LaliczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 10 g
tłuszcze 24 % 11 g
węglowodany 53 % 24 g
224 kcal
IG: 0 / 4 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 5 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotujemy wszystkie niezbędne składniki do przygotowania pizzy z kiełbasą, grzybami i serem. Możesz wziąć dowolną kiełbasę według własnego gustu. Dzisiaj zrobiłam z gotowanej i wędzonej kiełbasy, ale można dodać mięso, kurczaka, a nawet boczek. Sos pomidorowy można zastąpić zwykłym keczupem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj cukier, sól i drożdże do ciepłej wody. Mieszaj, aż będzie gładka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej olej roślinny i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę przez drobne sito i dodaj do wody z drożdżami. Zagnieść miękkie, nie lepkie ciasto. Ugniataj go na stole przez co najmniej 5-7 minut, a następnie otrzymasz niezbędne ciasto. Jeszcze lepiej, użyj specjalnej mąki do przygotowania pizzy. Nasmaruj głęboką miskę olejem roślinnym i włóż do niej ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj miskę czystą szmatką i umieść w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto powinno wzrosnąć 2,5 razy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włącz piekarnik rozgrzać do temperatury do 180 stopni. Posyp stół odrobiną mąki i włóż ciasto. Rozwałkuj go w cienki okrąg i zrób cienką stronę. Ta ilość daje jedną dużą pizzę lub dwie średnie. Ciasto nawijamy na wałek do ciasta i przenosimy na blachę do pieczenia pokrytą papierem do pieczenia lub matą silikonową.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj ciasto sosem pomidorowym z bokami.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pieczarki dokładnie przetrzyj szmatką i pokrój w cienkie płytki. Połóż grzyby na sosie na całej powierzchni. Jeśli nie ma świeżych grzybów, możesz je zastąpić puszkami. Wystarczy spuścić płyn i osuszyć grzyby.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ugotowaną kiełbasę pokrój w paski i posyp pieczarki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Obierz wędzoną kiełbasę, a także pokrój w paski i posyp górę pizzy.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce i całkowicie przykryj nim górę pizzy.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż blachę do pieczenia z pizzą do gorącego piekarnika i piecz przez 20 minut, aż będzie miękka.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wyjmij, pokrój specjalnym nożem rolkowym i natychmiast podawaj, gdy jest gorący.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa "mleczna" - 252   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona"Krakowska" - 466   kcal/100g
  • Kiełbasa pół wędzona "moskiewska" - 406   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Świeże drożdże - 109   kcal/100g

Podobne przepisy