zielna roślina jednoroczna należąca do rodziny zbóż. Ta Uprawa zbóż była uprawiana w czasach starożytnych. Jęczmień jest najbardziej wysuniętym na północ zbożem i nadaje różne nazwy kaszy & mdash; Holenderski, jęczmienny, jęczmienny. Jego ziarna mogą zawierać do 15.8 procent białka, 76 procent węglowodanów, 9.6 procent błonnika, a także witaminy A oraz grupy witamin B, D i E.
był powszechnie używany do gotowania zbóż lub spożywany jako obfity dodatek w Europie Wschodniej. Obecnie jęczmień dodaje się do dań mięsnych i zup, aby nadać im wyrafinowany smak. Jako jedna z podstaw warzenia piwa służy do produkcji słodu jęczmiennego. W kuchni łotewskiej z mąką pszenną używa się mąki jęczmiennej lub jęczmiennej do pieczenia produktów chlebowych, w kuchniach północno-kaukaskich z tej mąki piecze się również ciasta.
z jęczmienia robi się
kasza jęczmienna
83 kcal
10 hours
Nasze Rosyjskie super jedzenie! Bardzo przydatna owsianka!
126 kcal
1 hour20 minutes
Dowiedz się, które Zboże zapewni zdrowie całej rodzinie! Owsianka jęczmienna to
217 kcal
1 hour
Niezwykły kęs kwasu chlebowego, możesz zmienić skład. Suchy kwas chlebowy jest
33 kcal
6 days20 minutes
Orzeźwiający napój dla dobra Twojego organizmu! Kwas brzozowy nauczył mnie robić
40 kcal
2 days
Legendarny, pyszny, orzeźwiający-dla siebie i gości! Piwo zhigulev w domu jest
34 kcal
1 day1 hour
Spróbuj pysznego napoju zbożowego-bardzo zdrowy! Napój z jęczmienia i żyta to
47 kcal
1 hour
Spróbuj zrobić zdrową herbatę bezkofeinową! Herbata jęczmienna nie tylko nie
Powiązane i dodatkowe kategorie: