ciasto dla wojska

ciasto Wojskowe to wspaniały prezent dla wojska każdego rodzaju wojska. Deser dla wojska musi być po prostu surowy i wojskowy. To ciasto na zewnątrz jest piękne i wydaje się zwyczajne, ale w środku czeka na wszystkich niespodzianka - ciasto Wojskowe! Ciekawe?!
InnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 7 g
tłuszcze 30 % 19 g
węglowodany 59 % 37 g
343 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto-napisane poniżej po zdjęciach krok po kroku. Wybierz dogodną dla siebie metodę i postępuj zgodnie z instrukcjami. Weź dwie formy do ciastek o średnicy 20-24 cm i przygotuj je do pieczenia. Możesz pokryć je olejem w sprayu lub posmarować masłem i posypać mąką (zwaną francuską koszulą).

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel ciasto na 4 części.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Użyj barwników, aby zrobić ciasto pomarańczowe, zielone i brązowe. Czwarty kolor będzie naturalny.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W przygotowanych foremkach łyżką rozłożyć ciasto w chaotyczny sposób.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Mniej więcej tak.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Upiec. 190 stopni i 20 minut. sprawdź gotowość wykałaczką. Pozwól herbatnikom ostygnąć i zdejmij z nich kopce za pomocą noża lub sznurka.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Posmaruj spód ciasta kremem, aby ciasto nie spadło z niego. Połóż pierwsze ciasto na wierzchu plasterkiem i posmaruj kremem czekoladowym. Możesz wziąć krem, który Ci się podoba.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż drugie ciasto do góry nogami, dociśnij i przykryj ciasto pomarańczowym kremem maślanym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Użyj łopatki lub łyżki, aby zrobić plamy. Nalegaj co najmniej 4 godziny.

na filmie ciasta są przygotowywane z mieszanki biszkoptowej. Opakowanie mieszanki (500 g) zawiera 3 jajka, 1,3 szklanki wody i 0,3 szklanki bezwonnego oleju słonecznikowego. Mieszaninę ubija się mikserem 2 minuty na średniej prędkości.

aby przygotować ciasta ze zwykłych produktów, musisz wziąć 8 jajek, 220 g cukru, 240 g mąki i 80 g masła. I szczypta soli. Najpierw musisz ubić jajka solą na pianę, a następnie stopniowo wprowadzać cukier i dalej ubijać. Po 10-15 minutach mieszanina będzie bujna i bardzo gęsta. Dodaj mąkę partiami, ale nie ubijaj, ale delikatnie wymieszaj. Równolegle z procesem roztop masło i ostudź, włóż do ciasta na końcu i mieszaj, aż będzie gładkie. Gdy ciasto jest gotowe-następnie wszystko zgodnie z procesem ze zdjęciem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło czekoladowe - 642   kcal/100g
  • Barwnik spożywczy - 0   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g
  • Krem maślany - 315   kcal/100g

Podobne przepisy