Oryginalny i szczególnie smaczny sposób na zaprezentowanie glazury! Takie jajecznicę można ugotować nie tylko w pomidorze, ale także na patelni. Wystarczy delikatnie rozbić jajko, aby nie uszkodzić żółtka, aby pozostało nienaruszone.
jajka z pomidorami smażone
niestety masz wyłączony lub nie działa
Javascript
. Do pracy z większością funkcji na naszej stronie jest to niezbędny element. Skontaktuj się z administratorem, aby rozwiązać ten problem.
Na wagę kompozycji:
w jednej porcji (160g)
we wszystkich porcjach (320 g)
100g
gotowanie krok po kroku
czas gotowania:
15 min
PT15M
Krok 1: Produkty na 4 porcje
Krok 2: Umyj pomidora, odetnij łodygę i delikatnie usuń miąższ.
Krok 3: W pomidorze rozbij jajko
Krok 4: Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 8 minut
Krok 5: Pomidory z jajkiem udekoruj ziołami i podawaj.
Krok 6: Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
Pomidory -
23
kcal/100g
Jajko kurze -
157
kcal/100g
Białko jaja -
45
kcal/100g
Proszek jajeczny -
542
kcal/100g
Żółtko -
352
kcal/100g
Jajko strusia -
118
kcal/100g
Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu -
41
kcal/100g
Zieleń -
41
kcal/100g