skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pierwszą rzeczą do zrobienia jest przygotowanie bezy do bułki. Aby to zrobić, weź białka i ubij je z dużą prędkością miksera, aż będą puszyste, aby zwiększyć ich objętość.
Krok 2:
Przygotuj cukier, ocet i skrobię.
Krok 3:
Gdy białka zostaną ubite w stabilną pianę, stopniowo, bez zatrzymywania ubijania, dodaj cukier, skrobię do masy i dodaj ocet.
Krok 4:
Ubijaj jeszcze przez kilka minut, aby masa była błyszcząca, błyszcząca i dość stabilna.
Krok 5:
Obierz pistacje i bardzo drobno zmiel blenderem.
Krok 6:
Delikatnie wymieszaj zmielone pistacje z bujną masą białkową. Najwygodniej jest to zrobić łopatką.
Krok 7:
Następnie rozłóż masę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Łopatką równomiernie rozprowadź masę na całej blasze do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 minut.
Krok 8:
Gotuj biszkopt bezowy, aż będzie lekko złoty.
Krok 9:
Następnie wyjmij go z piekarnika, przykryj innym arkuszem papieru do pieczenia i odwróć. Usuń arkusz papieru, na którym ciasto zostało upieczone. Pozwól mu ostygnąć.
Krok 10:
W przypadku kremu ubij ciężką śmietanę (o zawartości tłuszczu co najmniej 33%) z cukrem pudrem na puszystą, stabilną śmietanę.
Krok 11:
Równomiernie rozprowadź krem na wszystkie powierzchnie ciasta bezowego.
Krok 12:
Rozłóż maliny na całym kremie.
Krok 13:
Za pomocą arkusza do pieczenia zwiń w rolkę. Włóż bułkę do lodówki na godzinę, aby krem lekko zestalił się, a bułka nasiąkła. Nie musisz go przechowywać przez długi czas. Trochę namoczone i podawaj do stołu i poczęstuj się. Miłego picia herbaty!
wystarczy włożyć kawałek tego przysmaku do ust, gdy poczujesz pełnię smaków i poczujesz, jak rozpływa się w ustach.
pomimo magii smaku, przygotowanie tej bułki jest bardzo proste i łatwe. A zestaw produktów jest dość minimalny. Zamiast malin możesz użyć dowolnych miękkich i delikatnych jagód lub owoców. I możesz gotować taką Bułkę przez cały rok, ponieważ maliny mogą być w niej nawet zamrożone.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Surowy orzech Kalifornijski - 629 kcal/100g
- Pistacje - 638 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g