skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić pizzę na blasze do pieczenia Cheddar?
najpierw przygotuj ciasto na pizzę:
jak zrobić pizzę na blasze do pieczenia Cheddar?
1. W dużej misce wymieszaj jogurt z solą i 3/4 łyżki mąki mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka. Następnie ugniataj ręcznie na posypanej mąką powierzchni, powoli dodając resztę mąki. Miękkie elastyczne ciasto rozwałkować wałkiem do naleśnika o wymaganej średnicy i grubości.
2. Umieść naleśnik na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem do pieczenia i odstaw na bok.
teraz nadziewanie i pieczenie pizzy:
3. Włącz piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
4. Na patelni podsmaż cebulę na oliwie z oliwek na średnim ogniu przez 20 minut, aż cebula się karmelizuje. Dodaj sól, pieprz i czosnek. Mieszaj i gotuj przez kolejną minutę. Zdjąć z ognia.
5. Posmaruj naleśnik do pizzy sosem pomidorowym i rozłóż zawartość patelni na wierzchu. Następnie posyp posiekanym serem cheddar, oregano i plasterkami szynki.
piecz przez 10-12 minut. Udekoruj bazylią przed podaniem.
podawaj pizzę, na przykład z sałatką lub świeżymi warzywami!
smacznego!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g
- Ser "cheddar" - 392 kcal/100g