Pizza na blasze do pieczenia Cheddar

Pyszna pizza według włoskiego przepisu! Gotuj! Cała rodzina bardzo lubi pizzę. Dosłownie, w dowolnej formie, z dowolnymi dodatkami. Ale najbardziej ulubionym przepisem jest ten. Niesamowicie smaczna uczta - zarówno dla krewnych, jak i gości.
ksi-ksaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 9 g
tłuszcze 25 % 9 g
węglowodany 50 % 18 g
191 kcal
IG: 16 / 16 / 68

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

jak zrobić pizzę na blasze do pieczenia Cheddar?

najpierw przygotuj ciasto na pizzę:

jak zrobić pizzę na blasze do pieczenia Cheddar?

1. W dużej misce wymieszaj jogurt z solą i 3/4 łyżki mąki mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładka. Następnie ugniataj ręcznie na posypanej mąką powierzchni, powoli dodając resztę mąki. Miękkie elastyczne ciasto rozwałkować wałkiem do naleśnika o wymaganej średnicy i grubości.
2. Umieść naleśnik na blasze do pieczenia pokrytej pergaminem do pieczenia i odstaw na bok.

teraz nadziewanie i pieczenie pizzy:

3. Włącz piekarnik do 220 stopni Celsjusza.
4. Na patelni podsmaż cebulę na oliwie z oliwek na średnim ogniu przez 20 minut, aż cebula się karmelizuje. Dodaj sól, pieprz i czosnek. Mieszaj i gotuj przez kolejną minutę. Zdjąć z ognia.
5. Posmaruj naleśnik do pizzy sosem pomidorowym i rozłóż zawartość patelni na wierzchu. Następnie posyp posiekanym serem cheddar, oregano i plasterkami szynki.

piecz przez 10-12 minut. Udekoruj bazylią przed podaniem.

podawaj pizzę, na przykład z sałatką lub świeżymi warzywami!

smacznego!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58   kcal/100g
  • "Rastishka" - 122   kcal/100g
  • Jogurt pitny"Danon" - 76   kcal/100g
  • Jogurt do picia "Agusha" - 87   kcal/100g
  • "Actimel" naturalny - 83   kcal/100g
  • Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96   kcal/100g
  • "majetel" - 48   kcal/100g
  • Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152   kcal/100g
  • Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68   kcal/100g
  • Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48   kcal/100g
  • Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sos pomidorowy ostry - 99   kcal/100g
  • Ser "cheddar" - 392   kcal/100g

Podobne przepisy