pstrąg w sosie śmietanowym

to danie na poziomie restauracji jest łatwe do zrobienia w domu! Niesamowity pstrąg w aromatycznym sosie serowo-śmietanowym. Zgodnie z tym przepisem możesz upiec zarówno porcjowany filet, jak i małą tańszą tuszę pstrąga tęczowego, po pocięciu go wzdłuż grzbietu na 2 części.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 58 % 15 g
tłuszcze 38 % 10 g
węglowodany 4 % 1 g
177 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pstrąga w sosie śmietanowym? Przygotuj składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    SOS. Zetrzyj ser na średniej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połącz śmietanę, ser i przyprawy.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej sok z cytryny i mieszaj, aż będzie gładki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój pstrąga na porcje, włóż do naczynia do pieczenia. Możesz lekko posolić, jeśli ser jest niesolony.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż kremowy sos na powierzchni ryby.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec około 35 minut w 180°C.

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

sekrety, życiowe hacki i wszystkie najbardziej przydatne wskazówki przeczytaj w artykule: "śmietana i śmietana w sosie śmietanowym: co zrobić, aby się nie zwijać?" 

jak zastąpić różne rodzaje serów w potrawach przeczytaj w tym artykule.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy