skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne składniki
Krok 2:
Przygotuj wszystkie suche składniki: cukier, sól, kakao, cukier waniliowy, sodę i mąkę
Krok 3:
Mieszamy
Krok 4:
Przesiać wszystkie składniki przez sito, aby dobrze się wymieszały, a mąka była nasycona tlenem
Krok 5:
Teraz wymieszaj wszystkie płynne składniki: zimną przegotowaną wodę, ocet jabłkowy i olej roślinny
Krok 6:
Połącz suche i płynne składniki
Krok 7:
Dobrze wymieszaj-i ciasto jest gotowe, okazuje się płynne i swobodnie spływa z łyżki
Krok 8:
Rozłóż ciasto w naczyniu do pieczenia
Krok 9:
Piec w 180 stopniach przez 30-40 minut
Krok 10:
Szalone ciasto jest gotowe! Jest już niesamowicie pyszny i aromatyczny!
Krok 11:
Ale możesz pójść trochę dalej i posypać na przykład cukrem pudrem
Krok 12:
I udekoruj świeżymi jagodami
Krok 13:
Ciasto jest wilgotne i porowate
Krok 14:
W razie potrzeby można go pociąć na 2-3 części
Krok 15:
Przygotuj prostą śmietanę, mieszając śmietanę z cukrem (więcej na wideo)
Krok 16:
Smaruj ciasta
Krok 17:
I można również zrobić szybki lukier, rozpuszczając czekoladę z odrobiną mleka w kąpieli wodnej, a następnie dodając stopione masło
Krok 18:
Okazuje się takie proste ciasto czekoladowe przy minimalnym wysiłku. Ale wtedy przepis nie będzie już chudy)
Krok 19:
Dekorujemy tak, jak podpowiada Ci Fantazja)
Krok 20:
Miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g