skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto Mleczna dziewczyna z kremem wypełniającym? Najpierw zacznij przygotowywać krem. Przygotuj dla niego jedzenie. Mleko nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, ale weź najbardziej tłustą śmietanę, co najmniej 33%. Użyj skrobi ziemniaczanej, jeśli masz kukurydzę, zwiększ jej ilość do 2 łyżek stołowych.
Krok 2:
Jak zrobić krem? Wymieszaj mleko z cukrem, mąką i skrobią na patelni. Umieść na małym ogniu i ciągle mieszając masę trzepaczką, gotuj, aż zgęstnieje. Przykryj bazę kremu folią do kontaktu, aby na powierzchni nie utworzyła się skorupa. I posprzątaj na zimno. Wkładam do zimnej wody. Wyjmij masło z lodówki,aby zmiękło. Weź wysokiej jakości olej, naturalny, bez tłuszczów roślinnych.
Krok 3:
Gdy baza ostygnie, wykonaj test. Jak zrobić ciasto? W głębokiej misce wymieszaj jajka ze skondensowanym mlekiem. Wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Powinno uzyskać gładkie ciasto o średniej gęstości. Następnie podzieliłem ciasto na 5 równych części.
Krok 5:
Weź blachę do pieczenia, narysuj na niej okrąg o wymiarach 25-26 cm. Rozłóż go w kółko. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 5 minut. Ciasto powinno się złomować i rosnąć. Pamiętaj, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie.
Krok 6:
Wyjmij go i natychmiast odwróć na inną kartkę papieru. Zdejmij papier. Schładzaj na bok. Podobnie upiecz pozostałe 4 ciasta.
Krok 7:
Kontynuuj Robienie kremu. Ubij miękkie masło, aż będzie puszyste. Bez przerywania ubijania zacznij dodawać schłodzoną bazę kremu na łyżce. Następnie w osobnej misce ubij zimną śmietanę, aż zgęstnieje. W razie potrzeby dodaj utrwalacz do śmietany. A teraz wymieszaj masło ze śmietaną. Wszystko dobrze wymieszaj trzepaczką. Krem jest gotowy.
Krok 8:
Złóż ciasto, smarując ciasto kremem. Ponownie przyciąłem ciasta, aby uzyskać płaską krawędź. Wziąłem mniejszy pierścień i wycisnąłem go na ciastach. Możesz zostawić je bez zmian.
Krok 9:
Pokryj górę i boki pozostałym kremem.
Krok 10:
Posyp boki prażonymi posiekanymi orzechami. Włóż ciasto do lodówki na noc w celu namoczenia.
Krok 11:
Podawaj. Smacznego!
jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g