ciasto Mleczna dziewczyna z nadzieniem kremowym

ze zwykłych produktów, pyszne, na świątecznym stole! Ciasto Mleczna dziewczyna z kremem wypełniającym jest dość łatwe do przygotowania, nawet początkujący może sobie z tym poradzić. Krem w tym przepisie uzyskuje się o smaku lodów. Dobrze moczy ciasta na skondensowanym mleku, ciasto staje się miękkie i delikatne.
EsenijaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 22 % 11 g
węglowodany 69 % 35 g
265 kcal
IG: 8 / 3 / 89

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto Mleczna dziewczyna z kremem wypełniającym? Najpierw zacznij przygotowywać krem. Przygotuj dla niego jedzenie. Mleko nadaje się do dowolnej zawartości tłuszczu, ale weź najbardziej tłustą śmietanę, co najmniej 33%. Użyj skrobi ziemniaczanej, jeśli masz kukurydzę, zwiększ jej ilość do 2 łyżek stołowych.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jak zrobić krem? Wymieszaj mleko z cukrem, mąką i skrobią na patelni. Umieść na małym ogniu i ciągle mieszając masę trzepaczką, gotuj, aż zgęstnieje. Przykryj bazę kremu folią do kontaktu, aby na powierzchni nie utworzyła się skorupa. I posprzątaj na zimno. Wkładam do zimnej wody. Wyjmij masło z lodówki,aby zmiękło. Weź wysokiej jakości olej, naturalny, bez tłuszczów roślinnych.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy baza ostygnie, wykonaj test. Jak zrobić ciasto? W głębokiej misce wymieszaj jajka ze skondensowanym mlekiem. Wybierz wysokiej jakości, sprawdzone mleko skondensowane. Bez tłuszczów roślinnych i dodatków do żywności. Kompozycja powinna zawierać tylko dwa składniki: mleko i cukier. Ostatecznie smak i jakość gotowego dania będzie zależeć od jakości skondensowanego mleka. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Powinno uzyskać gładkie ciasto o średniej gęstości. Następnie podzieliłem ciasto na 5 równych części.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź blachę do pieczenia, narysuj na niej okrąg o wymiarach 25-26 cm. Rozłóż go w kółko. Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 5 minut. Ciasto powinno się złomować i rosnąć. Pamiętaj, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij go i natychmiast odwróć na inną kartkę papieru. Zdejmij papier. Schładzaj na bok. Podobnie upiecz pozostałe 4 ciasta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kontynuuj Robienie kremu. Ubij miękkie masło, aż będzie puszyste. Bez przerywania ubijania zacznij dodawać schłodzoną bazę kremu na łyżce. Następnie w osobnej misce ubij zimną śmietanę, aż zgęstnieje. W razie potrzeby dodaj utrwalacz do śmietany. A teraz wymieszaj masło ze śmietaną. Wszystko dobrze wymieszaj trzepaczką. Krem jest gotowy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Złóż ciasto, smarując ciasto kremem. Ponownie przyciąłem ciasta, aby uzyskać płaską krawędź. Wziąłem mniejszy pierścień i wycisnąłem go na ciastach. Możesz zostawić je bez zmian.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pokryj górę i boki pozostałym kremem.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posyp boki prażonymi posiekanymi orzechami. Włóż ciasto do lodówki na noc w celu namoczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Podawaj. Smacznego!

jak prawidłowo ubić śmietanę? Ważne jest, aby śmietana była tłusta, co najmniej 33%. Naczynia do ubijania i sama śmietana powinny być zimne, trzymaj je przez co najmniej 1-2 godziny w lodówce. Ubijaj mikserem na najniższych obrotach, stopniowo zwiększając prędkość. Skąd wiesz, że śmietana jest wystarczająco ubita? Kremowa masa powinna zachować swój kształt i nie rozprzestrzeniać się. W tym momencie zatrzymaj ubijanie. W przeciwnym razie śmietana zamieni się w masło.

przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!

czym różnią się wanilia, wanilina, ekstrakt waniliowy i cukier waniliowy, jak prawidłowo je stosować i zastępować, aby nie zepsuć smaku potrawy , Czytaj w tym artykule .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy