Jeśli zamierzasz zrobić ciasto z nadzieniem, ale jeszcze nie zdecydowałeś się na przepis, lepiej najpierw przejrzyj je wszystkie. Wyglądają inaczej, każdy wykorzystuje własną technologię, a kompozycja może zawierać różne produkty. Istnieją dwa rodzaje takiego ciasta: z pieczeniem w piekarniku lub powolnej kuchence, bez pieczenia. W drugim przypadku do ciast stosuje się pokruszone ciasteczka lub herbatniki. Jeśli chodzi o pierwszy przypadek, jest on bardziej szczegółowy w następnym akapicie.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na ciasto z nadzieniem:
główną zaletą wszystkich przepisów na ciasto z nadzieniem jest to, że ich smak bardzo przypomina lody o tej samej nazwie, ulubione przez wszystkich. Jednak ciasta na ciasto mogą być bardzo różne: kruche, biszkoptowe, Francuskie, kremowe, a nawet miodowe. Ponieważ głównym smakiem ciasta jest krem, który jest również nazywany. A zadaniem domowego cukiernika jest to, że smak ciast nie przerywa smaku kremu, a jedynie go podkreśla.
jedną z klasycznych opcji gotowania jest dziś piasek. Ciasto ugniata się na mące, maśle, śmietanie, sodzie i soli. Cukier nie jest zawarty w oryginalnej recepturze, ale możesz trochę dodać do smaku. Takie ciasto nie odwraca uwagi od kremu. Ciasta piecze się osobno, cienkie. Na wyjściu są bardzo kruche. Dlatego konieczne jest przycięcie dodatkowych krawędzi, gdy są gorące. Gdy tylko ostygną, każdy jest pokryty kremem i ułożony jeden na drugim. Następnie pozostawia się go do całkowitej impregnacji. Wierzch i boki posypane kruszonką zmieszaną z posiekanymi orzechami włoskimi. Ale tutaj odpowiedni będzie każdy projekt, w tym pełne pokrycie mastyksem. Warto podkreślić, że jest to tylko jeden z wielu przepisów na ciasto z nadzieniem.
pięć najszybszych przepisów na ciasto z nadzieniem:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
ciasto twarogowe na patelni | 40 min | 223 | +24 |
ciasto kremowe na patelni | 45 min | 358 | +7 |
ciasto kremowe bez piekarnika | 1 h | 334 | +75 |
ciasto nadzienie w domu | 1 h 30 min | 349 | +54 |
ciasto Mleczna dziewczyna z kremowym nadzieniem | 1 h 30 min | 265 | +128 |
druga metoda pieczonego produktu: piecze się jedno ciasto (skład składników może się różnić, ale najlepiej powinien być biszkopt), które kroi się w małe kostki. Następnie wszystkie kostki są zbierane razem w rodzaj kopuły i wszystko jest dobrze posmarowane kremem. Gotowe ciasto wygląda jak półkula lodów, co uzasadnia jego nazwę. Aby wzmocnić efekt, biszkopt można pokryć białym lukrem, a na wierzch lekko polać ciemną czekoladą.