skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z nadzieniem bez pieczenia? Najpierw zajmij się ciastami. Jak zrobić ciasta? Ciasta w tym cieście to kruche okruchy smażone na patelni bez piekarnika. Aby je przygotować, najpierw wyjmij masło z lodówki, powinno stać się miękkie. Weź olej najwyższej jakości, naturalny, bez dodatków, zgodny z GOST. W misce umieść zmiękczone masło. Dodaj cukier i przesianą mąkę pszenną.
Krok 2:
Użyj rąk, aby zetrzeć masę tych składników, aż uzyskasz kruche okruchy, okruchy powinny być małe.
Krok 3:
Na suchą patelnię wlej część ugotowanej bułki tartej, spłaszcz ją i smaż na średnim ogniu, aż lekko się zarumieni, mieszając szpatułką. Niech porcje do pieczenia nie będą zbyt duże, aby okruchy szybko się usmażyły. W ten sposób usmaż całe ciasto. Wlać gotowe okruchy do jednej miski. Kruche ciasto jest gotowe.
Krok 4:
Następnie przygotuj kremowy krem. Jak zrobić krem? W metalowym rondlu ubij jaja kurze, dodaj skrobię, cukier i szczyptę waniliny, wymieszaj trzepaczką do uzyskania gładkości. Dodaj śmietanę, ponownie ubij masę trzepaczką lub mikserem. Umieść rondel ze śmietaną na kuchence i gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając łyżką, aż zgęstnieje.
Krok 5:
Następnie zdejmij patelnię z ognia, pozwól kremowi nieco ostygnąć i dodaj do niej miękkie masło pokrojone na kawałki. Ubij śmietanę mikserem, aż będzie gładka i puszysta. Niech krem ostygnie w lodówce.
Krok 6:
Złóż ciasto. Lepiej zrobić to za pomocą pierścienia kulinarnego, należy go przykryć folią spożywczą. Natychmiast odłóż część kremu, około 4 łyżek stołowych, należy go zostawić do dekoracji ciasta. Pierwszą warstwę połóż kilka łyżek ciasta kruchego na dnie talerza, spłaszcz go.
Krok 7:
Na wierzch połóż kilka łyżek kremu, również delikatnie rozprowadź go na powierzchni ciasta. Zrób to z całym kruszonką i kremem.
Krok 8:
Gdy ciasto jest w pełni zmontowane, wstaw je do lodówki na osiem godzin, pozostawiając w pierścieniu do gotowania, do namoczenia i schłodzenia.
Krok 9:
Następnie zdejmij pierścień, ostrożnie usuń folię. Napełnij strzykawkę cukierniczą schłodzoną śmietaną i umieść kwiaty na torcie. Wstaw ciasto do lodówki na kolejne pół godziny,a następnie podawaj. Miłego picia herbaty!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
ważne jest, aby przesiać mąkę, aby nasycić ją tlenem. Następnie wypieki będą przewiewne i będą dobrze rosły podczas pieczenia.
aby uniknąć błędów podczas pracy z mąką, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g