skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty, które zostały użyte do przygotowania ciasteczek.
Krok 2:
W misce przesiać mąkę, zgasić sodę octem. Wbijaj jajka pojedynczo i zagniataj ciasto. Dodaj zmiękczone masło, cukier, wanilinę, szczyptę soli i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj miód i ponownie dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Dodaj migdały i ugniataj twarde ciasto, aż będzie elastyczne. Dla wygody możesz posypać ręce mąką. Ciasto jest bardzo gęste, a migdały cały czas próbują "wypaść" z ciasta, ale niech ci to nie przeszkadza.
Krok 5:
Pokrój wstępnie namoczone suszone owoce (jeśli są bardzo twarde) na wystarczająco małe kawałki.
Krok 6:
Kontynuując zagniatanie ciasta, dodaj do niego suszone owoce, w razie potrzeby dodając mąkę.
Krok 7:
Podziel ciasto na kilka części i zwiń je w kiełbaski.
Krok 8:
Pokrój kiełbaski na kawałki o długości około 4-5 cm.
Krok 9:
Połóż je na blasze wyłożonej pergaminem. Posmaruj ubitym jajkiem.Piec w 180 * 25-30 minut.
Krok 10:
Ciasteczka, prawie & quot; cantucci & quot; gotowe. Możesz pić kawę.
jeśli nie jesteś leniwy i trzymasz ciasteczka w piekarniku trochę dłużej (kolejne 7-10 minut), otrzymasz prawie prawdziwe "cantucci". Dlaczego prawie-teraźniejszość w Toskanii.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g