szaszłyki żeberkowe
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Pokrój cebulę w pierścienie.
Krok 3:
Paprykę pokroić w paski.
Krok 4:
Dodaj sos sojowy i inne przyprawy.
Krok 5:
Dodaj posiekane warzywa i polej kefirem. W tym samym momencie Dodaj inne przyprawy do woli.
Krok 6:
Oddziel żeberka i dodaj je do marynaty.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki na noc.
Krok 8:
Takie mięso można upiec w piekarniku w temperaturze 200 stopni lub udać się z przyjaciółmi na łono natury.
Krok 9:
Smacznego!
następnego dnia wyjmujemy żeberka i bierzemy piec na ruszcie, podgrzewając piekarnik do maksimum. Lepiej jest umieścić żeberka po podgrzewanych stronach pieca, początkowo po stronie, która ma więcej mięsa. Od czasu do czasu warto je odwracać. Sprawdzamy gotowość mięsa na oko, a jeśli nie jesteś pewien do końca, zawsze możesz odciąć kawałek.
jak ugotuje się szaszłyk żeberkowy, jego szybkie zniknięcie pozostanie kwestią czasu i apetytu. Ciesz się!
jak ugotuje się szaszłyk żeberkowy, jego szybkie zniknięcie pozostanie kwestią czasu i apetytu. Ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Żeberka wieprzowe - 321 kcal/100g