bułeczki jabłkowo-cynamonowe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Ciasto ułożyć na posypanej mąką powierzchni, rozwałkować i pokroić w kwadraty o boku 7 cm.
2. Nadzienie. Jabłka umyć, obrać i posiekać, pokroić w drobną kostkę i skropić sokiem z cytryny, a następnie wymieszać z cukrem.
3. Połóż szczyptę cynamonu na środku każdego kwadratu. Rozłóż jabłka na wierzchu.
4. Połącz rogi kwadratów parami nad nadzieniem.
5. Ułóż ptysie na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj ubitym żółtkiem.
6. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 220°C, zmniejsz ogień do 205°C i piecz przez 15-20 minut.
7. Ozdoba. Schłodzić gotowe ptysie, posypać cukrem pudrem, udekorować drażetkami (mam M & amp; m ' s) i listkami mięty.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Mielony cynamon - 247 kcal/100g