skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Mięso mielone najlepiej wykorzystać do przygotowania potrawy z mieszanki wieprzowiny i wołowiny. Ale mielony kurczak jest mniej tłusty i bardziej dietetyczny. Jeszcze lepiej jest samodzielnie przekręcić mięso mielone ze świeżego mięsa, wtedy możesz być pewien jakości i smaku produktu. Ale dla szybkości i łatwości gotowania możesz użyć gotowego mięsa mielonego. Dodaj sól i czarny pieprz do miski z mięsem mielonym, wymieszaj.
Krok 2:
Umyj ziemniaki, obierz i zetrzyj na średniej tarce. Ziemniaki należy ugotować na końcu, aby nie miały czasu na ciemnienie.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój nożem w drobną kostkę.
Krok 4:
Umyj marchewki, obierz i zetrzyj.
Krok 5:
Jaja kurze myjemy mydłem, aby uniknąć przedostawania się drobnoustrojów chorobotwórczych ze skorupy do wnętrza jaj i wkładamy do rondla. Gotuj je na twardo, około 20 minut. Ostudzić, oczyścić i drobno posiekać nożem. Dodaj trochę majonezu do masy jajecznej i wymieszaj.
Krok 6:
Twardy ser zetrzyj na drobnej tarce. Twardy ser można stosować dowolnego rodzaju w smaku i dostępności.
Krok 7:
Na patelni rozgrzej olej roślinny. Rozłóż na nim marchewkę i cebulę. Smażyć warzywa na lekki rumieniec, od czasu do czasu mieszając drewnianą szpatułką. Smażyć smażenie warzyw przez około 7 minut.
Krok 8:
Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym. Z mięsa mielonego rękami wykonujemy małe ciasta z wgłębieniem pośrodku. Jeśli mięso mielone jest zbyt suche, możesz dodać do niego trochę wody. Kładziemy placki z mięsa mielonego na dnie formy, pozostawiając przestrzeń między nimi. Na każdą tortillę z mielonego mięsa łyżką kładziemy trochę gotowanych jajek. Następnie smażenie warzyw z cebuli i marchwi.
Krok 9:
Następnie starte ziemniaki. Trochę go solimy. Na wierzch kładziemy łyżkę koncentratu pomidorowego lub keczupu i posypujemy odrobiną startego sera. Przykryj formę folią i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po 30 minutach zdejmij folię z formy i włóż naczynie z powrotem do piekarnika, aby ser się stopił. Wystarczy 5 minut.
Krok 10:
W razie potrzeby podawaj stosy do stołu z sosem i świeżymi warzywami. Smacznego!
*
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g