skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według przepisu.
Krok 2:
Opłucz golonkę, w razie potrzeby lekko zeskrob nożem. Wykonaj nacięcie wzdłużne, Poczuj kość i zaznacz ją ostrym nożem. Odłóż kość na bok, aby przygotować pierwsze dania.
Krok 3:
Rozwiń kawałek mięsa w warstwę. Sól, pieprz, w razie potrzeby dodaj sól azotynową.Zetrzyj mięso.Dodaj paprykę, gałkę muszkatołową, posiekane suszone pomidory. Rozłóż przyprawy na powierzchni. Obierz czosnek, przepuść przez prasę lub zetrzyj na drobnej tarce. Połóż na mięsie.Posyp posiekanym koperkiem.
Krok 4:
Zwinąć golonkę w rolkę i przymocować nitką, starając się nadać zaokrąglony kształt.Przetrzyj Przedmiot Na zewnątrz solą.
Krok 5:
Pozostałe przyprawy zmiażdżyć w moździerzu. Połamać liść laurowy na kawałki. Rozłóż folię spożywczą na desce, wlej przyprawy.Połóż bułkę na przyprawach.
Krok 6:
Szczelnie, w kilku warstwach owinąć przyszłą szynkę. Pozostaw go w lodówce na 3 dni, jeśli używasz soli azotynowej. W przypadku zwykłego ambasadora-24 godziny. Umieść obrabiany przedmiot w przestronnym rondlu, zalej wodą i gotuj przez 3 godziny na minimalnym ogniu.
Krok 7:
Przenieś szynkę do durszlaka i polej ją lodowatą wodą. Bez drukowania schłodź golonkę w lodówce przez 3 godziny.
Krok 8:
Usuń folię i nić. Pokrój szynkę ostrym nożem.
szynkę można przygotować z solą azotynową (10 gramów). Ten suplement jest bezpiecznym substytutem saletry spożywczej. Nadaje produktom różowy kolor i szynkowy smak. Do gotowania użyj folii spożywczej oznaczonej-120 stopni. Ta folia jest zwykle używana do kuchenek mikrofalowych, a produkty w takiej folii można gotować.
gotowa szynka z golonki ma mięsny smak z aromatem przypraw, czosnku i delikatną strukturą. Szynkę można wykorzystać jako plasterek na świątecznym stole, zabrać ze sobą na przekąskę do pracy lub w podróż. Naturalny produkt doskonale trzyma się w lodówce przez tydzień.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g
- Suszone pomidory - 186 kcal/100g