tort Złoty Klucz
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Miód rozcieńczyć wodą
Krok 3:
Ubij jajka z białym cukrem i dodaj do nich miód i sodę
Krok 4:
Wymieszaj suche składniki i dodaj do jajek
Krok 5:
Posiekaj orzechy wałkiem do ciasta i dodaj do ciasta
Krok 6:
Ciasto podzielić na 3 części i piec ciasta w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 200 stopni
Krok 7:
Masło wymieszać z wanilią
Krok 8:
Powoli dodawaj mleko skondensowane łyżką i dalej ubijaj
Krok 9:
Ciasta posmarować kremem
Krok 10:
Posyp każde ciasto orzechami.
Krok 11:
Zbieramy nasze ciasto i wysyłamy do lodówki, idealnie na noc, jeśli nie możesz się doczekać, aby spróbować-na godzinę :)
Krok 12:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal / 100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal / 100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Woda - 0 kcal / 100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Gotowane mleko skondensowane - 328 kcal/100g