bułeczki z szynką i serem z ciasta francuskiego

Chcesz coś upiec i szukasz prostego przepisu? Upiecz bułeczki Francuskie! Bierzemy gotowe ciasto francuskie, dobrą i smaczną szynkę, ciekawy ser (jednak możesz absolutnie każdy) i pieczemy pyszne domowe bułeczki Francuskie przez co najmniej czas! Połączenie szynki i sera-MHM! Możesz też poeksperymentować z nadzieniem, dodając warzywa lub warzywa do szynki i sera, na przykład pikle!
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 12 g
tłuszcze 48 % 28 g
węglowodany 31 % 18 g
376 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

szynkę i ser kroimy na dość duże, grube kawałki, po czym można zacząć przygotowywać ciasto.

wyjmij ciasto z opakowania (powinno być już rozmrożone), rozwałkuj. Wymiary płyty testowej powinny się podwoić. W moim opakowaniu były dwie warstwy, co ułatwiło pracę z ciastem.

każdą warstwę rozwałkowanego ciasta kroimy w poprzek na 4 identyczne prostokąty. Na jednej krawędzi kładziemy kawałek szynki, na wierzchu kawałek sera. Jeśli kawałki są cienkie jak moje, możesz umieścić dwa kawałki. Rozłóż szynkę i ser równo na 8 bułkach.

zwinąć ciasto, zabezpieczyć krawędzie - powstały prostokątne bułki. Możesz jednak nadać kształt swoim zaciągnięciom - wszystko zależy od twojego pragnienia.

nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, połóż na niej przyszłe bułki. Włącz piekarnik do 180 stopni. W tym czasie lekko ubij żółtko w szklance, posmaruj nim nasze bułki na wierzchu. Teraz Można je posypać nasionami - lnem, sezamem, makiem i innymi. Zwykle posypuję tymi, które są w tej chwili.

gdy piekarnik rozgrzeje się do pożądanej temperatury, wysyłamy blachę do pieczenia na 20 minut. Bułki staną się większe, przewiewne i lekko zrumienione.

bułeczki z szynką i serem są gotowe i można je podawać do stołu, gdzie bez wątpienia bardzo szybko i chętnie się rozlecą!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Nasiona lnu - 534   kcal/100g

Podobne przepisy