skład / składniki
metoda gotowania
szynkę i ser kroimy na dość duże, grube kawałki, po czym można zacząć przygotowywać ciasto.
wyjmij ciasto z opakowania (powinno być już rozmrożone), rozwałkuj. Wymiary płyty testowej powinny się podwoić. W moim opakowaniu były dwie warstwy, co ułatwiło pracę z ciastem.
każdą warstwę rozwałkowanego ciasta kroimy w poprzek na 4 identyczne prostokąty. Na jednej krawędzi kładziemy kawałek szynki, na wierzchu kawałek sera. Jeśli kawałki są cienkie jak moje, możesz umieścić dwa kawałki. Rozłóż szynkę i ser równo na 8 bułkach.
zwinąć ciasto, zabezpieczyć krawędzie - powstały prostokątne bułki. Możesz jednak nadać kształt swoim zaciągnięciom - wszystko zależy od twojego pragnienia.
nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym, połóż na niej przyszłe bułki. Włącz piekarnik do 180 stopni. W tym czasie lekko ubij żółtko w szklance, posmaruj nim nasze bułki na wierzchu. Teraz Można je posypać nasionami - lnem, sezamem, makiem i innymi. Zwykle posypuję tymi, które są w tej chwili.
gdy piekarnik rozgrzeje się do pożądanej temperatury, wysyłamy blachę do pieczenia na 20 minut. Bułki staną się większe, przewiewne i lekko zrumienione.
bułeczki z szynką i serem są gotowe i można je podawać do stołu, gdzie bez wątpienia bardzo szybko i chętnie się rozlecą!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Nasiona lnu - 534 kcal/100g