ciasto z mieloną rybą

Świetne obfite ciasto na przekąskę lub lunch. Ciasto z mieloną rybą doskonale zaspokoi głód, może być podawane jako przekąska lub drugie danie obiadowe. Oprócz ciasta podawaj plastry warzyw, świeże dojrzałe pomidory są dobrze połączone, możesz zaoferować ostre sosy do ciasta, czarna i zielona herbata nadają się jako napoje.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 7 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 57 % 21 g
247 kcal
IG: 10 / 90 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić ciasto z mieloną rybą, możesz wziąć gotowe ciasto drożdżowe lub zrobić je samodzielnie, na przykład, jak w tym przepisie https://1000.menu/cooking/27216-postnyi-rulet-s-lukom-drojjevoi. Mielona ryba jest teraz również gotowa do sprzedaży, możesz jej użyć lub ugotować samodzielnie z filetów z dowolnej ryby. Do ciasta potrzebna będzie również cebula i marchewka, olej do smażenia warzyw, czarny pieprz i sól, do smarowania ciasta wziąłem śmietanę

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Warzywa oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi. Na grubej tarce zetrzyj marchewki, pokrój cebulę w kostkę miedzi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na rozgrzanym oleju słonecznikowym dopraw warzywa do połowy ugotowane. Ostudzić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozmrozić mieloną rybę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj smażone warzywa do mielonego mięsa.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Mięso mielone sól, pieprz świeżo zmielonym pieprzem lub mieszanką papryki i dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podziel ciasto na dwie części, jedną większą, drugą mniejszą, obie rozwałkuj w kształcie koła, pierwszą nieco większą niż naczynie do pieczenia, aby utworzyć boki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż nadzienie do powstałej miski ciasta, spłaszcz ją.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj rozwałkowaną drugą rundą ciasta.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przyklej krawędź, dla wierności przejdź "warkoczem". Przebij widelcem, aby ciasto nie pęczniało podczas podgrzewania ciasta.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj powierzchnię ciasta kwaśną śmietaną(możesz wziąć tradycyjnie jajko, majonez). Niech ciasto lekko wyrośnie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30-40 minut. Wyjmij gotowe ciasto z mieloną rybą z formy, połóż na ręcznikach papierowych, przykryj serwetką, daj czas "odpocząć". Podawaj dowolne wypieki lepiej schłodzone, chociaż wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia"z upałem, z upałem & quot;.

ciasto z mieloną rybą nie jest tak powszechne, jak w przypadku całej ryby lub filetów rybnych. Ale czasami możesz zafundować rodzinie i przyjaciołom takie wypieki dla odmiany. Co więcej, mielona ryba jest obecnie sprzedawana prawie wszędzie, z różnych rodzajów ryb. W proponowanym cieście zastosowano mieloną rybę dorsza.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 320   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278   kcal/100g
  • Ciasto drożdżowe - 226   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy