skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby zrobić ciasto z mieloną rybą, możesz wziąć gotowe ciasto drożdżowe lub zrobić je samodzielnie, na przykład, jak w tym przepisie https://1000.menu/cooking/27216-postnyi-rulet-s-lukom-drojjevoi. Mielona ryba jest teraz również gotowa do sprzedaży, możesz jej użyć lub ugotować samodzielnie z filetów z dowolnej ryby. Do ciasta potrzebna będzie również cebula i marchewka, olej do smażenia warzyw, czarny pieprz i sól, do smarowania ciasta wziąłem śmietanę
Krok 2:
Warzywa oczyścić, umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi. Na grubej tarce zetrzyj marchewki, pokrój cebulę w kostkę miedzi.
Krok 3:
Na rozgrzanym oleju słonecznikowym dopraw warzywa do połowy ugotowane. Ostudzić.
Krok 4:
Rozmrozić mieloną rybę.
Krok 5:
Dodaj smażone warzywa do mielonego mięsa.
Krok 6:
Mięso mielone sól, pieprz świeżo zmielonym pieprzem lub mieszanką papryki i dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie.
Krok 7:
Podziel ciasto na dwie części, jedną większą, drugą mniejszą, obie rozwałkuj w kształcie koła, pierwszą nieco większą niż naczynie do pieczenia, aby utworzyć boki.
Krok 8:
Włóż nadzienie do powstałej miski ciasta, spłaszcz ją.
Krok 9:
Przykryj rozwałkowaną drugą rundą ciasta.
Krok 10:
Przyklej krawędź, dla wierności przejdź "warkoczem". Przebij widelcem, aby ciasto nie pęczniało podczas podgrzewania ciasta.
Krok 11:
Posmaruj powierzchnię ciasta kwaśną śmietaną(możesz wziąć tradycyjnie jajko, majonez). Niech ciasto lekko wyrośnie.
Krok 12:
Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 30-40 minut. Wyjmij gotowe ciasto z mieloną rybą z formy, połóż na ręcznikach papierowych, przykryj serwetką, daj czas "odpocząć". Podawaj dowolne wypieki lepiej schłodzone, chociaż wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia"z upałem, z upałem & quot;.
ciasto z mieloną rybą nie jest tak powszechne, jak w przypadku całej ryby lub filetów rybnych. Ale czasami możesz zafundować rodzinie i przyjaciołom takie wypieki dla odmiany. Co więcej, mielona ryba jest obecnie sprzedawana prawie wszędzie, z różnych rodzajów ryb. W proponowanym cieście zastosowano mieloną rybę dorsza.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g