Szybkie ciasto na majonezie

niesamowite ciasto - bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Szybkie ciasto na majonezie to wypiek, którego nazwa mówi sama za siebie. To ciasto z kategorii & quot; gość na progu & quot;. Najprostsze są produkty do ciasta - w rzeczywistości jest to zwykły suchy biszkopt: kruchy, jasny, pachnący. Aby poprawić i nasycić smak, do ciasta dodaje się kandyzowane owoce, rodzynki, orzechy, mak, umyte i suszone wcześniej, a następnie posiekane. Ciasto okazuje się bardzo apetyczne, spróbuj dla zdrowia!
nanikiAuthor avatar
autor przepisu
zwycięzca Konkursu najlepszy przepis Tygodnia 30 kwietnia-6 maja

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 7 g
tłuszcze 28 % 19 g
węglowodany 62 % 43 g
354 kcal
IG: 12 / 2 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby zrobić szybkie ciasto na majonezie, weź mąkę, jajka, cukier, majonez, proszek do pieczenia, suszone morele, szczyptę soli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw wymieszaj wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj płynne: majonez, jajka. Zagnieść ciasto, okazuje się grubsze niż śmietana. Dobrze zagnieść widelcem lub szpatułką, aż będzie gładka, aby nie pozostały grudki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój suszone morele namoczone wcześniej, umyte i osuszone w drobną kostkę. Możesz wziąć dowolne kandyzowane owoce, rodzynki, orzechy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj suszone morele do ciasta, wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej ciasto do naczynia do pieczenia, wyłożonego papierem do pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piecz szybkie ciasto na majonezie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-35 minut. Sprawdź gotowość, jak zawsze-drewnianym szpikulcem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Schłodzić gotowe szybkie ciasto na majonezie, pokroić na porcje i podawać z herbatą, kawą, mlekiem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Suszone morele - 215   kcal/100g
  • Uruk - 290   kcal/100g
  • Brzoskwinie suszone - 254   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy