Chudy strudel jabłkowy
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
zagnieść ciasto strudla jabłkowego i odstawić na godzinę.
gdy ciasto wyrośnie, rozwałkuj je tak mocno, jak to możliwe, praktycznie, aby świeciło.
Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać kilka kropli soku z cytryny, zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut.
odcedź, wymieszaj jabłka z cukrem i cynamonem. Nadzienie jest gotowe.
rozłóż warstwę ciasta nadzieniem jabłkowym.
& nbsp;Zwiń strudel z jabłek.
piec w temperaturze 220 stopni na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g