Chudy strudel jabłkowy

dla tych, którzy nie są gotowi zrezygnować z ulubionego deseru nawet na czczo! Łatwo. Smacznie. Oczywiście chudy strudel jabłkowy nie jest klasycznym strudlem, ale ten jest bardzo łatwy do wykonania i praktycznie nie różni się smakiem od prawdziwego.
♚LarisynshikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 4 g
tłuszcze 3 % 1 g
węglowodany 88 % 35 g
162 kcal
IG: 14 / 0 / 86

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zagnieść ciasto strudla jabłkowego i odstawić na godzinę.

gdy ciasto wyrośnie, rozwałkuj je tak mocno, jak to możliwe, praktycznie, aby świeciło.

Jabłka obrać, pokroić w drobną kostkę, dodać kilka kropli soku z cytryny, zalać wrzątkiem i odstawić na 20 minut.
odcedź, wymieszaj jabłka z cukrem i cynamonem. Nadzienie jest gotowe.

rozłóż warstwę ciasta nadzieniem jabłkowym.

& nbsp;Zwiń strudel z jabłek.
piec w temperaturze 220 stopni na złoty kolor.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy