bułeczki orzechowe

warto doświadczyć bogatego, serowego smaku i smaku tych bułek! Bułeczki orzechowe ze względu na swój skład mają wyjątkowe właściwości zarówno smakowe, jak i odżywcze. Nadaje się do kanapek i jako samodzielna przekąska. Szczególnie dobre tylko z pieca. A także przechowywane przez długi czas - w hermetycznym pojemniku w lodówce.
papayaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 18 g
tłuszcze 44 % 25 g
węglowodany 25 % 14 g
285 kcal
IG: 21 / 0 / 79

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

ubij jajka mikserem do piany.

dodaj starty ser, wszystkie nasiona, mąkę psyllium i orzechy, proszek do pieczenia. Wszystko dodajemy stopniowo, ciągle mieszając. Ciasto wyjmujemy na 10 minut.

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przykryj blachę do pieczenia pergaminem.

formujemy bułki, układamy na blasze do pieczenia i wysyłamy do piekarnika na 15 minut. Wszystko gotowe.



smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615   kcal/100g
  • Nasiona słonecznika - 560   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Psyllium - 42   kcal/100g

Podobne przepisy