bułeczki orzechowe
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ubij jajka mikserem do piany.
dodaj starty ser, wszystkie nasiona, mąkę psyllium i orzechy, proszek do pieczenia. Wszystko dodajemy stopniowo, ciągle mieszając. Ciasto wyjmujemy na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Przykryj blachę do pieczenia pergaminem.
formujemy bułki, układamy na blasze do pieczenia i wysyłamy do piekarnika na 15 minut. Wszystko gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Psyllium - 42 kcal/100g