skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki.
Krok 2:
Odmierz szklankę orzechów. Możesz wziąć dowolne orzechy i nasiona, które lubisz. Dobry jest również mak, sezam i inne super jedzenie z kategorii nasion. Posiekaj orzechy nożem.
Krok 3:
Połącz płatki owsiane, suszone wiśnie i orzechy. Zamiast suszonych wiśni możesz wziąć dowolne suszone owoce.
Krok 4:
Z jabłka usuń środek i włóż jabłko i banana do blendera.
Krok 5:
Zrób puree.
Krok 6:
Dodaj miód, wanilię, cynamon (zawsze biorę jedną z nich, ponieważ przerywają sobie nawzajem), cukier (do smaku) i sól. Ubij jeszcze raz.
Krok 7:
Dodaj miód i dobrze wymieszaj. Jeśli miód jest twardy, rozpuść go.
Krok 8:
Stopniowo dodając puree do płatków, ugniataj.
Krok 9:
Gdy wszystkie płatki są dobrze mokre - wystarczy puree.
Krok 10:
Wyłóż blachę do piekarnika pergaminem i rozprowadź mieszaninę.
Krok 11:
Rozłóż na dnie i dobrze ubij krzywką.
Krok 12:
Włóż do piekarnika i gotuj w 180 stopniach przez 20 minut.
Krok 13:
Wyjmij, całkowicie ostudź, usuń papier i pokrój warstwę na batony.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suszone całe ziarna krokosza barwierskiego - 615 kcal/100g
- Nasiona słonecznika - 560 kcal/100g
- Orzechy pekan - 687 kcal/100g
- Pekan - 691 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Ekstrakt waniliowy - 321 kcal/100g
- Suszone wiśnie - 290 kcal/100g