skład / składniki
metoda gotowania
jak zrobić pizzę z językiem wołowym i oliwkami? 1. Nadzienie. Język obrać, pokroić w paski, posypać pieprzem i wymieszać. Zetrzyj ser na grubej tarce. Pokrój oliwki w pierścienie. W sosie pomidorowym dodaj oregano i wymieszaj.
2. Wyjmij ciasto z opakowania i odstaw na 15 minut w temperaturze pokojowej, zwiń w cienką prostokątną warstwę i połóż na blasze wyłożonej pergaminem, tworząc małe boki.
3. Posmaruj ciasto równomiernie sosem pomidorowym. Na wierzch ułóż język wołowy, a następnie oliwki. Posyp startym parmezanem.
4. Piec pizzę w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 25 minut.
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
odpowiednie przepisy na sos do pizzy można znaleźć w tym katalogu: sos do pizzy .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 320 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe (szybkie) - 278 kcal/100g
- Ciasto drożdżowe - 226 kcal/100g
- Język cielęcy - 160 kcal/100g
- Język wołowy - 146 kcal/100g
- Język wieprzowy - 300 kcal/100g
- Kiełbasa językowa - 215 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Sos pomidorowy ostry - 99 kcal/100g