szaszłyki z pstrąga
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
bierzemy kawałek pstrąga obranego z łusek. Pozbywamy Go wszystkich kości nożem, jeśli nie chcemy później złapać ich zębami. Oczywiście nie powinno być na nim również łusek, ale możesz zostawić skórę.
kiedy całkowicie oczyściliśmy rybę z przeszkadzających nam Części, dzielimy ją na duże kawałki. Kawałki pstrąga wkładamy do miski, posypując białym pieprzem i solą. Czekamy godzinę i zaczynamy sadzić pstrąga na szaszłykach pokrytych olejem.
nad gorącymi węglami gotowanie kebabów zajmie ci około pięciu minut, daj lub weź minutę. Ugotowany szaszłyk z pstrąga można posypać pojedynczymi przyprawami lub skropić sokiem z cytryny. Poczęstuj się!
kiedy całkowicie oczyściliśmy rybę z przeszkadzających nam Części, dzielimy ją na duże kawałki. Kawałki pstrąga wkładamy do miski, posypując białym pieprzem i solą. Czekamy godzinę i zaczynamy sadzić pstrąga na szaszłykach pokrytych olejem.
nad gorącymi węglami gotowanie kebabów zajmie ci około pięciu minut, daj lub weź minutę. Ugotowany szaszłyk z pstrąga można posypać pojedynczymi przyprawami lub skropić sokiem z cytryny. Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g