szaszłyki z pstrąga

smakosze docenią! Przepis na niezwykły kebab z pstrąga! Proponuję przygotować niezwykle smaczny kebab z pstrąga. Jest delikatny i tak pachnący!
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 84 % 16 g
tłuszcze 11 % 2 g
węglowodany 5 % 1 g
81 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min
bierzemy kawałek pstrąga obranego z łusek. Pozbywamy Go wszystkich kości nożem, jeśli nie chcemy później złapać ich zębami. Oczywiście nie powinno być na nim również łusek, ale możesz zostawić skórę.
kiedy całkowicie oczyściliśmy rybę z przeszkadzających nam Części, dzielimy ją na duże kawałki. Kawałki pstrąga wkładamy do miski, posypując białym pieprzem i solą. Czekamy godzinę i zaczynamy sadzić pstrąga na szaszłykach pokrytych olejem.
nad gorącymi węglami gotowanie kebabów zajmie ci około pięciu minut, daj lub weź minutę. Ugotowany szaszłyk z pstrąga można posypać pojedynczymi przyprawami lub skropić sokiem z cytryny. Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy